UYARI!

Kullandığınız tarayıcının JavaScript kullanımı kapalı olduğundan sayfada bloke halindesiniz.

Sayfamızın tasarımı JavaScript kodları ile daha düzgün çalışmakta olduğundan bu uyarıyı aldığınızı belirtmek isteriz.

Turgay Ciner, Show TV ve Habertürk'ü Sattı! Yeni Sahibi Kim Oldu? - Türkiye'deki TV Kanallarıyla İlgili Haberler - Sayfa 2 - Page 2 of 3
UydumTürk UydumTürk UydumTürk

UydumTürk

Fark Edilmeyeni Görür, Söylenilmeyeni Yazar!
16 Yaşındayız!
20 Ekim 2025 | Saat: Yükleniyor...

Turgay Ciner, Show TV ve Habertürk'ü Sattı! Yeni Sahibi Kim Oldu?

Başlatan ★Recai Karakuş★, 23 Aralık 2024 | 20:43

« EKOTÜRK TV'nin Yayın Akışı | HABER GLOBAL TV'nin Yayın Akışı »
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 10,027 Konu 381 Beğeni 209 Puan 16,112
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Can grubu kime ait sahibi Zamanhan Can kimdir?
Ciner Yayın Holding'in hisselerini devralarak HaberTürk, Show TV, HT Spor, Bloomberg HT gibi kanallarını alan Can Grubu medyaya adım attı ve tüm gözler grubun yöneticilerine çevrildi. Can Holding 1935 Doğu Beyazıt doğumlu Zamanhan Can tarafından kuruldu. 15 yaşında ticarete atılan Zamanhan Can, 1972'de "Zamanhan Can" unvanını taşıyan ticaret şirketini kurarak ticaret odasına ilk kaydını yaptırmış.

Kemal Can kimdir?
Enerji alanında yatırımları olan Can Holdingi Zamanhan Can'ın oğlu Kemal Can yönetiyor. 1973'te Ağrı'nın Doğu Beyazıt ilçesinde doğan Kemal Can, genç yaşlarından itibaren aile işlerinde aktif olarak yer alırken grubun büyümesinde önemli pay sahibi oldu. Kemal Can, aynı zamanda Bilgi Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı.

Akit Haber

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Can Yayın Holding'in yönetim kurulu belli oldu!

Ciner Yayın Holding'in hisselerinin Can Grubu'na devir sürecinin tamamlanmasının ardından yönetim kurulu da belirlendi.

Can Grubu'nun hisselerini devraldığı Ciner Yayın Holding'in ismi Can Yayın Holding olarak değiştirildi. Holding'in yönetim kurulu da belirlendi. Mehmet Kenan Tekdağ Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Başkan Vekili Mehmet Şakir Can oldu. Kemal Can da Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ'ın yeni yönetim kuruluna ilişkin açıklaması şöyle:

Değerli Arkadaşlarım...

Bildiğiniz üzere Ciner Yayın Holding'in hisselerinin Can Grubu'na devrinin hukuki ve fiili olarak tamamlanmış olduğunu sizlerle daha önce paylaşmıştım.

Devir sonrasında gerek Ciner Yayın Holding'de ve gerekse iştiraki yayıncı şirketlerde genel kurullar da tamamlanmış ve buna bağlı olarak yönetim kurulları da değişmiştir.

Buna göre; Ciner Yayın Holding'in ismi Can Yayın Holding olarak değiştirilmiş ve Can Yayın Holding'in yeni yönetim kurulu; Mehmet Kenan Tekdağ (Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Şakir Can (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Kemal Can (Yönetim Kurulu Üyesi)

şeklinde oluşturulmuştur.

Aynı şekilde yayın mecralarımızın sahibi ve yayıncısı olan şirketlerimizde de yönetim kurulları yeniden oluşturulmuştur.

Buna göre; Habertürk TV, Haberturk.com,

Show TV, HT Bloomberg ve HT Spor kanallarımızın yönetim kurulları;

Mehmet Kenan Tekdağ (Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Şakir Can (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Kemal Can (Yönetim Kurulu Üyesi) Dr. Avukat Özgün Öztunç (Yönetim Kurulu üyesi) şeklinde teşkil edilmiştir.

Yeni dönemin Can Medya Grubumuza ve tüm mensuplarımıza hayırlı başarılar getirmesi temennisiyle bilgilerinizi rica ederim.

Mehmet Kenan TEKDAĞ

Can Yayın Holding

Yönetim Kurulu Başkanı

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Cumhurbaşkanlığı'ndan Can Medya'ya transfer! Kenan Tekdağ duyurdu...

Can Medya Grubu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden üst düzey transfer gerçekleştirdi.

Ciner Yayın Holding'in hisselerini devralan Can Yayın Holding bünyesindeki Can Medya Grubu'ndan yeni atama haberi geldi. MedyaRadar'ın özel haberine göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkanı İdris Kardaş, Can Medya Grubu'na katıldı.

Yeni transfer haberini Can Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ duyurdu.

"Sayın İdris Kardaş'ın Can Medya Grubumuz bünyesinde yazarlık ve ayrıca dijital yeniden yapılanma ve entegrasyon projelerinin koordinasyonunda görev yapmak üzere Grubumuza katıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" diyen Kenan Tekdağ, "Sayın Kardaş'a Can Medya Grubu'na hoş geldin diyor ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İDRİS KARDAŞ KİMDİR?

Aslen Diyarbakırlı olan İdris Kardaş, 2011 yılında, 2002-2008 yılları arasında eğitim gördüğü İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne dönerek çalışmaya başladı. 5 yıl boyunca Bilgi Üniversitesinde Koordinatörlük yaptıktan sonra 2016 yılında görevden alındı.

Bilgi Üniversitesi'yle yolları ayrıldıktan bir sene sonra İstinye Üniversitesi'nde akademisyen olarak göreve başladı ve TV programlarında konuk olarak yer aldı. Aktüel ve A Haber'de köşe yazarlığı yaptı.

Ardından Fahrettin Altun tarafından açıklanan, İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin Başkanı olarak atandı. Şimdi ise kariyerine Can Medya Grubu'nda devam edecek. Yazarlık görevinin yanı sıra dijital yeniden yapılanma ve entegrasyon projelerinin koordinasyonunda görev yapacak.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Can Medya Grubu'nda üst düzey atamalar! Kimler, hangi görevlere getirildi?

Can Medya Grubu'nda üst düzey görev değişiklikleri yaşandı. Dijital yayınlardan Ankara Temsilciliğine kadar birçok pozisyona yeni isimler atandı.

24 Nisan'da Ciner Yayın Holding'in tüm hisselerini satın alarak Habertürk, Show TV, Bloomberg HT, HT Spor gibi önemli medya kuruluşlarının sahibi olan Can Grubu'nun çeşitli birimlerde üst düzey atamalar gerçekleşti.

Grubun Dijital Yayınlar Genel Müdürlüğü görevine medya ve dijital dönüşüm alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Baha Uyar getirildi. Uyar, doğrudan Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekiline karşı sorumlu olacak.

Habertürk TV ve Haberturk.com Ankara Temsilciliği görevine Nasuhi Güngör atanırken, Can Medya Grubu Ankara Temsilciliği'ne ise Fevzi Çakır getirildi.

Habertürk TV Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın'ın yetki alanı genişletilerek "Haber ve Yayın Koordinatörü" olarak yeniden görevlendirildi. Ayrıca Prime time programları koordinatörlüğü kaldırıldı; bu yayınlar doğrudan Genel Yayın Yönetmeni yetkisine bağlandı.

Atamalar kapsamında Selahattin İmamoğlu'nun Bilgi Grubu Başkanlığı görevine devam edeceği belirtildi.

Grup tarafından yayımlanan resmî açıklama şu şekilde:

1-) Can Medya Grubumuz bünyesinde yayınlanmakta olan internet ve dijital medya mecralarının Yayın ve Dağıtımını yönetmek yetki ve sorumluluğu ile görev yapmak üzere Sayın Baha Uyar, Can Medya Grubu Dijital Yayınlar Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. Sn. Baha Uyar doğrudan Yönetim Kurulu Başkan ve Başkan Vekiline karşı sorumlu olarak görev icra edecektir.

Medya ve dijital dönüşüm alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Baha Uyar, kariyeri boyunca Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarında dijitalleşme süreçlerine liderlik etmiş, birçok yenilikçi projeye imza atmıştır. Uyar, 2020 yılından bu yana Solar Medya A.Ş.'de CEO olarak, 2018-2020 yılları arasında Demirören Medya'da Chief Dijital Officer (CDO) olarak görev almış; Kanal D, CNN Türk, Teve 2, Dream TV ve grup radyolarının dijital platformlarını yeniden yapılandırmış, dijitalleşme süreçlerine yön vermiştir. 2011-2018 yıllarında Doğan Medya bünyesinde CDO olarak görev yapan Uyar, Net D, Net Müzik ve Blu TV gibi dijital yayın platformlarının kurulmasında aktif rol üstlenmiştir. Bu dönemde, Kanal D, Teve 2, Dream TV ve radyo kanallarının dijital dönüşüm süreçlerini başarıyla yönetmiştir.

Sn. Selahattin İmamoğlu Bilgi Grubu Başkanı olarak görevini sürdürecek ve doğrudan Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekiline karşı sorumlu olacaktır.

2-) Habertürk Tv ve Haberturk.com Ankara Temsilciliği'ne Sayın Nasuhi Güngör, Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmenine karşı sorumlu olmak üzere atanmıştır.

3-) Sn. Fevzi Çakır Can Medya Grubu Ankara Temsilciliği görevini doğrudan Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekiline karşı sorumlu olarak icra edecektir.

4-) Habertürk Tv Haber Koordinatörü Sn. Zülfikar Ali Aydın bundan sonra Habertürk Tv Haber ve Yayın Koordinatörü yetki ve sorumluluğu ile Genel Yayın Yönetmenine karşı sorumlu olmak üzere görev yapacaktır.

5-) Habertürk Tv Prime time programları koordinatörlüğü görevi kaldırılmıştır. Prime time haber programları doğrudan Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmeninin görev ve yetkisi altında sürdürülecektir.

Yeni görevlendirmelerin hayırlı olmasını ve tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz.

Can Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı - M. Kenan Tekdağ
Can Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili -

Mehmet Can / Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Rıdvan Dilmen, Can Medya Spor Koordinatörü oldu!

HT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Can Medya Spor Koordinatörü olarak atandı.

Duayen yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, geçtiğimiz yıldan beri HT Spor'da yorumculuk görevini üstleniyordu.

Rıdvan Dilmen, Can Medya Grubu'nda Spor Koordinatörü olarak atandı.

Habertürk

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
İktidar kulislerinde sert fırtına... Habertürk hamlesi güç savaşının işareti mi?

Habertürk ve Show TV'nin de içinde bulunduğu Can Holding'e yönelik operasyonun perde arkasını değerlendiren gazeteci Hilmi Hacaloğlu, yaşananların iktidar içindeki güç mücadelesiyle bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Can Holding bünyesindeki Habertürk, Show TV ve Bloomberg dahil 121 şirkete el konularak TMSF'ye devredildi. Şirketlerde aramaların devam ettiği bildirildi.

Halk TV'de Ekrem Açıkel'in sunduğu Yeni Bir Sabah programına bağlanan gazeteci Hilmi Hacaloğlu, operasyonun yargı kulislerinde uzun süredir konuşulduğunu belirtti ve dikkat çekici analizler yaptı.

"İKTİDAR İÇİNDE BİR KAVGA TETİKLENDİ"

Hacaloğlu, Ankara'daki avukat operasyonlarını hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Ankara'daki iki avukat operasyonu, bunların hem MHP ile hem AKP ile ilişkisi vardı. Rezzan Epözdemir gözaltına alındı. Epözdemir'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki bazı üst düzey savcılarla ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki bazı danışmanlarla ilişkileri olduğu söyleniyordu. Bu olaylar iktidar içinde bir kavganın tetiklendiğini gösteriyordu. Bugünkü operasyonu da bu kapsamda değerlendirmek lazım. İktidar içinde bir bilek güreşi devam ediyor."

KÜÇÜKÇEKMECE BAŞSAVCILIĞI DETAYI

Soruşturmanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmesine dikkat çeken Hacaloğlu, şu soruları dile getirdi: "Küçükçekmece Başsavcılığı bu soruşturmayı yürütüyor. Peki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı neden devreye girmedi? Acaba bu soruşturmayla ilgili bazı tereddütler mi vardı? Neden İstanbul Başsavcılığı değil de Küçükçekmece Başsavcılığı bu operasyonu gerçekleştirdi?"

HABERTÜRK'TEKİ YENİ DENGELER

Habertürk'ün son dönemde iktidara daha yakın bir yayın çizgisine geçtiğini söyleyen Hacaloğlu, şunları aktardı: "Açık söylemek gerekirse Habertürk, Ciner Grubu'nun kanal satışından sonra farklı bir sürece girdi. Atamalar yapıldı, görevden almalar oldu, yeni isimler getirildi. AKP içindeki güç dengesi Habertürk içinde de kurulmaya çalışılıyordu. İktidar blokundaki bazı aktörlerin il düşümleri, Habertürk'te pozisyonlara gelmişti."

"TMSF EN BÜYÜK MEDYA GRUBU OLUYOR"

Operasyonun medya sektöründeki etkisine de değinen Hacaloğlu, TMSF'nin gücünü şöyle değerlendirdi: "Ekrem Bey, TMSF Türkiye'nin en büyük medya grubu olmak yolunda ilerliyor tespitiniz doğru ve yerinde bir tespit."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Habertürk ve Show TV dahil 121 şirkete el konuldu! Can Holding'e operasyon: 10 gözaltı!

Küçükçekmece Başsavcılığı, Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında olduğu 10 kişi için gözaltı kararı verdi. Öte yandan holding bünyesindeki Habertürk ve Show TV de dahil 121 şirkete el konuldu.

İstanbul'da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında olduğu 10 kişi için gözaltı kararı verildi.

SUÇLAMALAR NELER?

Gözaltına alınanlara "suç örgütü kurmak", "kaçakçılık", "dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlamaları yöneltiliyor.

121 ŞİRKETE EL KONULDU

Holding bünyesindeki Habertürk ve Show TV de dahil 121 şirkete el konularak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

Can Holding, geçtiğimiz aylarda Ciner Yayın Holding'deki hisselerinin tamamını satın aldı. Can Holding bünyesinde Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi kanallar bulunuyor.

Ciner Yayın Holding'i satın alan Can Grubu, Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejleri gibi eğitim kurumlarını da elinde bulunduruyor.

Holding ayrıca Energy akaryakıt istasyonları, Golden Hill Hotel ve Mediza Hospital'ın da sahibi. Bunların yanı sıra holdingin beton santralleri ve lojistik sektöründe de yatırımları var.

Jandarma ekipleri sabahın erken saatlerinde Can Holding Genel Merkezi başta olmak üzere holdinge bağlı şirketlerde arama yapmaya başladı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Operasyona ilişkin Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen adli soruşturma kapsamında; Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden suç işlemek amacıyla örgüt kurulduğu, bu örgüt aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kaynağı belirsiz gelirlerin şirket hesaplarına sokulması, suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik çok yönlü eylemler gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile mali denetim birimlerinin düzenlediği inceleme raporlarıyla başlatılan soruşturma kapsamında; Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüklü tutarda para girişleri yapıldığı, bu paraların çeşitli şirketler arasında aktarılmak suretiyle izlerinin gizlenmeye çalışıldığı, faturasız işlemler ve sahte belge düzenlemeleri ile vergi yükümlülüğünün azaltıldığı tespit edilmiştir.

Holding yapısı altında kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün Kemal Can ve Mehmet Şakir Can liderdiğinde hareket ederek, aynı faaliyet alanlarında çok sayıda şirket kurmak suretiyle denetim ve takip mekanizmalarını zorlaştırdığı, yönetim kurullarında değişiklikler yaparak sorumluluğu örgüt üyeleri arasında dağıttığı ve bu yolla hukuki yaptırımlardan kaçmayı hedeflediği anlaşılmıştır.

Bunun yanında; ticari faaliyeti bulunmayan şirketlerde nakit sermaye artırımı yapıldığı, sermaye artırımlarının kaynağı olarak ortaklara borçlar hesabının gösterildiği, bu borçların gerçeği yansıtmadığı, ortaklara borçlar hesabında görülen tutarların 7256 sayılı Varlık Barışı Kanunu kapsamında şirkete yeniden yatırıldığı, yapılan bu işlemlerin, kanunun amacına aykırı şekilde suçtan elde edilen gelirin sisteme dahil edilmesi ve aklanması niteliğinde olduğu değerlendirilmiştir.

MASAK raporlarıyla elde edilen bulgular doğrultusunda; suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılık ve vergi usul kanununa muhalefet gibi öncül suçlardan elde ettiği yasa dışı gelirler aracılığıyla ticari hacmini genişlettiği, eğitim, medya, finans ve enerji gibi stratejik sektörlerde şirket alımları, hisse devirleri ve yatırım faaliyetlerinin doğrudan suç gelirleriyle finanse edildiği, bu yolla örgütün hem ekonomik gücünü artırmayı hem de kamuoyu nezdinde meşruiyet kazanmayı hedeflediği anlaşılmıştır.

MASAK raporlarıyla tespit edilen mali hareketlerin bütüncül değerlendirilmesi neticesinde, şüphelilerin yasa dışı yollarla elde ettikleri kazançları farklı sektörlere yönlendirerek hem akladıkları hem de ekonomik hayatta sahte bir itibar ve güç elde etmeye çalıştıkları ortaya çıkarılmıştır.

Yapılan operasyon kapsamında 121 şirketin malvarlığına değerlerine el konularak TMSF kayyım olarak atamış olup 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Kamu düzenini, mali sistemini, vergi adaletini zedeleyen ve suç teşkil eden bu nitelikteki eylemlere karşı başlatılan soruşturma, MASAK raporları ve elde edilen deliller ışığında tüm yönleriyle titizlikle yürütülmekte olup, adli sürece ilişkin gelişmeler şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

CAN HOLDİNG KİMİN, NE İŞ YAPIYORDU?

Can Holding'in kurucusu Zamanhan Can. Can, 1952 Doğubeyazıt doğumlu.

Şirketin internet sitesindeki bilgiye göre, Can, 1972'de "Zamanhan Can" unvanını taşıyan ticaret şirketini kurarak ticaret odasına ilk kaydını yaptırdı. Bu tarihlerde Türkiye'ye komşu ülkeler ile aktif ihracat-ithalat yapmaya başlayan şirket, ticaret faaliyetleri yanında turizm sektörüne ilk yatırımlarını yaptı. Aynı dönemde, akaryakıt istasyonunu kurdu.

Holding, 1993 yılında, Türkiye'nin " En Fazla Akaryakıt İstasyonu İşletme Sahipliği" olan "Enerji Petrol" temellerini İstanbul'da atarak, İlk Akaryakıt İstasyonu kurdu aynı yılda uluslararası büyük hacimli Petrol ve türevleri ticaretine başladı.

Holding, 2022' nin ilk aylarında, ülke çapına yayılmış 100'ü aşkın kampüsü, 60.000 bine yakın öğrencisi olan, Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Doğa Koleji'ni satın aldı.

2023 itibariyle 700 bin metre kare üretim alanına sahip, beyaz eşya, elevizyon, küçük ev aletleri çeşitleri, klima ve soğutma cihazlarını üretikindeki kapasitesini artırdıı, Çerkezköy tesisin ardından, Lüleburgaz ve Mersin fabrikalarının da hizmete girmesi ile dayanaklı tüketim ürünleri gamında, Awox, Seikon, Telefox, Energia markalarının satışını yaptı.

Holdingi son olarak Kemal Can yönetiyordu.

ARALIK 2024'TE SATILMIŞTI

Turgay Ciner, Aralık 2024'te Habertürk ve Show TV'yi de kapsayan tüm hisselerini Can Grubu'na devretmiş ve medyadan çekilmişti. O dönem Can Holding'den yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

"Park Grubu ile Ciner Yayın Holding'in hisse devri için sözleşme imzalanmıştır. Park Grubu'na bu süreçteki nezaketleri için teşekkür ederiz. Devir işlemleri tamamlandıktan sonra, medya sektöründeki yatırımlarımız, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Kenan Tekdağ'ın liderliğinde yürütülecektir."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Mesut Yar, Habertürk canlı yayınında operasyonu öğrendi! 'Duyurmak zorundayım...'

Habertürk'te Gün Başlıyor programını sunan Mesut Yar, Can Holding'e yönelik operasyonu "TMSF Can Holding'e, buranın da sahibi olan şirketlere el koydu. Bunun dışında başka bilgim yok" sözleriyle açıkladı.

İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı, suç örgütü kurmak, kaçakçılık, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından Can Holding'e yönelik operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında olduğu 10 kişi için gözaltı kararı verildi.

TMSF, Can Holding'e bağlı aralarında Habertürk, Show TV, HT Spor ve Bloomberg HT'nin de bulunduğu 121 şirkete el koydu.

Habertürk sunucusu Mesut Yar, canlı yayın sırasında söz konusu operasyonla ilgili şunları söyledi:

"Burası Habertürk'ün en interaktif bir televizyon programı. Sizden gelen soruları yanıtsız bırakamam. 41 yıllık meslek hayatımda pas geçmedim.

Altyazıda az önce yayınlamaya başladık. TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) Can Holding'e, buranın da sahibi olan şirketlere el koydu.

Bunun dışında bir şey bilmiyorum. Tek tek paylaşacağım. Sizden gelen sorularla karşı karşıyayım. Altyazıda okuduklarınız dışında bir şey bilmiyorum. Yayının ortasındayım."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
İsmail Saymaz'dan bomba Can Holding iddiası! 'Beştepe'den 1 haftadır izin bekleniyordu'

İsmail Saymaz, Habertürk ve Show TV'yi bünyesinde barındıran Can Holding'e yönelik operasyon ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Saymaz, "Bu operasyon için siyasi iznin alındığını duymuştum. yolsuzluk temelli operasyonların hemen hemen hepsinden önce Beştepe'den bir izin alındığı iddia ediliyor...Bir haftadır yapıldı yapılacak diye beklenen bir operasyondu" dedi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Can Holding sahipleri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Holding bünyesindeki Habertürk, Show TV ve Bloomberg dâhil 121 şirkete el konularak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi. Şirketlerde aramaların sürdüğü bildirildi.

İsmail Saymaz, Halk TV'de katıldığı programda süreci şöyle değerlendirdi:

Habertürk Show TV Bloomberg televizyonları Türkiye'de açıdan biri var olan iktidarın el koyduğu diğer vizyonlara kıyasla kabul edilen iktidar yanlısı görülmeyen kuruluşlardı. Dolayısıyla böyle merkezde yer alan bir kuruluş el konmuş olması o kuruluşun içinde bulunduğu holdinge el konmuş olması şu an bu ülkenin en önemli meselelerinden biri.

Saymaz, Can Holding'in medya sektörüne geçen yıl girdiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Can Holding'i yayıncılık alanında yeni tanıyoruz. Geçen yıl Ciner Holding'den Show TV, Habertürk ve Bloomberg'i satın aldılar. Daha önce bu grubu Bilgi Üniversitesi, Doğa Koleji ve Enerji Holding'in sahibi olarak biliyorduk."

Saymaz, el değişikliğinden sonra Kenan Tekdağ'ın CEO olarak görevde kalmasının arkasında kişisel ilişkiler olduğunu belirtti:

"Tekdağ, Ciner Holding döneminde de bu kuruluşların başındaydı. Can ailesiyle arkadaşlık ve ailevi bağları olduğu için görevde kalmaya devam etti. O da şu an gözaltında."

"86 MİLYAR LİRALIK BELİRSİZ PARA GİRİŞİ"

İsmail Saymaz, operasyonun arka planını şöyle anlattı:

Küçükçekmece'de bir vergi incelemesi ile başlıyor her şey ve daha sonra hızla ilerliyor. Yaklaşık 254 milyon liralık bir kara para aklamadan söz ediliyor.

Yine şirketin 2020 ve 2021 yıllarında 86 milyar liralık bir kaynağı belirsiz paranın giriş yaptığı yönünde bir tespit yapılıyor.

Bu vergi incelemesi zamanla suç örgütü soruşturmasına dönüşüyor. Yine bu soruşturma polisle değil jandarmayla birlikte yürütülüyor. Bildiğim kadarıyla geçen hafta itibariyle yani soruşturma dosyası tamamlanmış ve operasyon aşamasına geçilmişti.

Vergi incelemesinin zamanla suç örgütü soruşturmasına dönüştüğünü belirten Saymaz, soruşturmanın polis değil jandarma tarafından yürütüldüğünü de vurguladı.

BEŞTEPE'DEN İZİN ALINDI İDDİASI

Saymaz, operasyon için siyasi onay alındığını belirterek şunları söyledi:

"Bu operasyon için siyasi iznin alındığını duymuştum. Yani malum son dönemlerde yapılan operasyon yolsuzluk temelli operasyonların hemen hemen hepsinden önce bir Beştepe'den bir izin alındığı iddia ediliyor.
Burada da benzeri bir izin sürecinin işlediği ve ona yapılacak olan operasyona siyasi iznin çıktığı bana ulaşan duyumlar arasındaydı."

Saymaz, Can Holding'e karşı operasyonun bir haftadır bilindiği ve iktidarda bir 'bilek güreşi' yaşandığını belirtti:

"Ancak birkaç gündür operasyonun yapılıp yapılmaması noktasında bir bilek güreşi vardı. Bunu da duymuştum. Yani iktidar katında bu operasyona dönük bir direncin olduğu kulaklarıma gelmişti. Bu dün gece itibariyle o direncin de kırıldığı ve operasyon için artık düğmeye basıldığını duydum. Öğrendim yani aslında bu operasyon yaklaşık bir yani en az 3-4 gündür, bir haftadır yapıldı yapılacak diye beklenen bir operasyondu".

"SON ANA AKIM MEDYADA DEVLETİN UHDESİNDE"

Can Holding'e ait 121 şirketin TMSF'ye devredildiğini söyleyen Saymaz, süreci şu sözlerle özetledi:

"Şimdi ise Türkiye'nin en önemli ve en önemli medya kuruluşu TMSF uhdesine giriyor. En büyük olmasından çok bütünüyle iktidarın güdümünde olmayan. İktidarın etkisine açık ancak iktidarın güdümünde olmayan son ana akım medya organlarından biri de artık şu saat itibariyle devletin uhdesine ve güdümüne girmiş oldu."

Saymaz, daha önce Flash TV'nin benzer bir kara para soruşturmasıyla TMSF'ye devredildiğini, Ekotürk'e ise kayyum atandığını hatırlattı.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Doğa Koleji, Bilgi Üniversitesi ve Energy Petrol'e de el konuldu! Sahiplerine ağır suçlamalar...

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında olduğu 10 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Holding bünyesindeki Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Energy Petrol'ün de bulunduğu 121 şirkete el konuldu.

İstanbul'da Can Holding'e yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, aralarında Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında holding çatısı altında faaliyet gösteren 121 şirkete de el konuldu.

ARALARINDA TÜRKİYE'NİN DEV ŞİRKETLERİ BULUNUYOR

Can Holding'in mart ayında devraldığı Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT'nin yanı sıra operasyonda farklı sektörlerde yer alan şirketlere de el konuldu.

El konulan şirketler arasında Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Energy Petrol, Golden Hill otelleri, Özel Mediza Hastanesi ve Vip Transport gibi önemli şirketler de yer alıyor.

HOLDİNG SAHİPLERİNE AĞIR SUÇLAMALAR

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden suç işlemek amacıyla örgüt kurulduğu, bu örgüt aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kaynağı belirsiz gelirlerin şirket hesaplarına sokulması, suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik çok yönlü eylemler gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile mali denetim birimlerinin düzenlediği inceleme raporlarıyla başlatılan soruşturma kapsamında;

Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüklü tutarda para girişleri yapıldığı, bu paraların çeşitli şirketler arasında aktarılmak suretiyle izlerinin gizlenmeye çalışıldığı, faturasız işlemler ve sahte belge düzenlemeleri ile vergi yükümlülüğünün azaltıldığı tespit edilmiştir.

Holding yapısı altında kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün Kemal Can ve Mehmet Şakir Can liderdiğinde hareket ederek, aynı faaliyet alanlarında çok sayıda şirket kurmak suretiyle denetim ve takip mekanizmalarını zorlaştırdığı, yönetim kurullarında değişiklikler yaparak sorumluluğu örgüt üyeleri arasında dağıttığı ve bu yolla hukuki yaptırımlardan kaçmayı hedeflediği anlaşılmıştır.

Bunun yanında; ticari faaliyeti bulunmayan şirketlerde nakit sermaye artırımı yapıldığı, sermaye artırımlarının kaynağı olarak ortaklara borçlar hesabının gösterildiği, bu borçların gerçeği yansıtmadığı, ortaklara borçlar hesabında görülen tutarların 7256 sayılı Varlık Barışı Kanunu kapsamında şirkete yeniden yatırıldığı, yapılan bu işlemlerin, kanunun amacına aykırı şekilde suçtan elde edilen gelirin sisteme dahil edilmesi ve aklanması niteliğinde olduğu değerlendirilmiştir.

MASAK raporlarıyla elde edilen bulgular doğrultusunda; suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılık ve vergi usul kanununa muhalefet gibi öncül suçlardan elde ettiği yasa dışı gelirler aracılığıyla ticari hacmini genişlettiği, eğitim, medya, finans ve enerji gibi stratejik sektörlerde şirket alımları, hisse devirleri ve yatırım faaliyetlerinin doğrudan suç gelirleriyle finanse edildiği, bu yolla örgütün hem ekonomik gücünü artırmayı hem de kamuoyu nezdinde meşruiyet kazanmayı hedeflediği anlaşılmıştır.

MASAK raporlarıyla tespit edilen mali hareketlerin bütüncül değerlendirilmesi neticesinde, şüphelilerin yasa dışı yollarla elde ettikleri kazançları farklı sektörlere yönlendirerek hem akladıkları hem de ekonomik hayatta sahte bir itibar ve güç elde etmeye çalıştıkları ortaya çıkarılmıştır.

Yapılan operasyon kapsamında 121 şirketin malvarlığına değerlerine el konularak TMSF kayyım olarak atamış olup 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Kamu düzenini, mali sistemini, vergi adaletini zedeleyen ve suç teşkil eden bu nitelikteki eylemlere karşı başlatılan soruşturma, MASAK raporları ve elde edilen deliller ışığında tüm yönleriyle titizlikle yürütülmekte olup, adli sürece ilişkin gelişmeler şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Sigara kaçakçılığından medya patronluğuna... Kim bu Mehmet Şakir Can?

Daha dün gibi hatırlıyorum. 2016 yılında, o dönem Akşam'da birlikte çalıştığımız Devrim Tosunoğlu kaçak sigara operasyonu dosyasını ele geçirmişti. 11 ülkede 1 milyar dolarlık sigara piyasasını yöneten iki kişi gözaltına alınmıştı; Murat Can ve Mehmet Şakir Can...

MedyaRadar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, Energy, Awox, SEİKON, Telefox, Energia, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Doğa Koleji, Mediza Hospital, Golden Hill Hotel, Tokai, Elit ve daha onlarca şirket... Resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirketin temelleri 1950 yılında atılmış. 1986 yılında holdingleşip operasyonel verimliliği artırmak için ticaretin kalbi İstanbul'a taşınmış. Sonuçta birçok sektörde söz sahibi oldular. Holding yöneticileri, bu sabah 'Suç örgütü kurmak', Kara para aklamak, 'Dolandırıcılık' ve 'Kaçakçılık' suçlamasıyla gözaltına alındılar...

'KAÇAKÇILIK' SUÇLAMASI AİLE İÇİN YABANCI DEĞİL!

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı operasyonda hakkında gözaltın kararı verilen Murat Can ve Mehmet Şakir Can ismi beni 2016 yılına götürdü. Şu anda TV 100'de başarılı dosya haberler yapan Devrim Tosunoğlu, 2016 yılında 1 milyar dolarlık kaçak sigara piyasasını yöneten iki kardeşe yapılan operasyonun dosyasını ele geçirmişti, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele ekipleri 9 aylık bir çalışmanın sonunda 1 milyar dolarlık kaçak sigara piyasasına hükmeden iki kardeşi gözaltına almıştı. Murat Can, Mehmet Şakir Can, Mersin ve Tekirdağ'da bulunan iki fabrikada üretilen kaçak sigaraları 11 ayrı ülkeye satmakla suçlanıyordu.

DOĞA KOLEJİYLE İLGİLİ SUÇLAMALAR...

Bugün gözaltına alınan Mehmet Şakir Can'la ilgili bir suçlama da 2020 yıllarında Doğa Koleji'nin satışından sonra yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi şirketi olan Arı İnovasyon ve Bilim Bilim Eğitim Hizmetleri şirketinden tartışmalı bir şekilde Can Holding bünyesine geçen Doğa Koleji'yle ilgili 'Dolandırıcılık' suçlamaları ortaya atıldı. 2020 yılında el değiştiren okullara ilişkin 2022 yılında tüm vergi ve SGK kayıtlarının Arı İnovasyon AŞ adına olduğu, öğrenci kayıtları için velilerden toplanan paralar ise Can Öğretim Kurumları İşletmeciliği AŞ adına toplandığı ortaya çıkıyordu.

SAHTE TEMİNAT MEKTUBUYLA FORMULA 1 İHALESİ...

Can eğitim Kurumları 2024 yılında rekabet koşullarının ortadan kalktığı adeta adrese teslimat yapılan bir skandal ihaleyle gündeme geldi. Turizm ve Kültür Bakanlığı, Formula 1 pistin eski kiracısı Intercity'nin anlaşmasının sona ermesinin ardından, pist ve çevresindeki taşınmazlar için 2 Nisan 2024 tarihinde bir ihale yaptı. İhale ilanına göre, yeni anlaşma 30 yılı kapsayacak ve tahmini bedelin 117 milyon 806 bin 367,89 Dolar olacağı açıklandı. İhaleye sadece tek bir şirket, Mehmet Şakir Can'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. katıldı. Rekabet koşullarının ortadan kalktığı ihaleyi adeta tereyağından kıl çeker gibi kazandı. Ancak holding bu ihalede de başka bir dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya geldi. İstanbul 11. İdare Mahkemesi, tartışmalı ihale şartnamesi ve sahte teminat mektubu iddialarıyla gündemden düşmeyen İstanbul Park Formula 1 pisti ihalesini iptal etti. Mahkeme, mevcut imar durumu ile ihale şartnamesinin uyumsuz olduğunu ve şartnamedeki bazı hükümlerin rekabeti engellediğini belirtti.

LALE CANDER TFF YÖNETİMİNE GİRDİ!

Formula 1 pist ihalesini kazanan Can Bilim Eğitim şirketinde görev süresi dolan Mehmet Şakir Can, Ticaret Sicil kayıtlarına göre görevi Lale Cander'e devretti. Formula 1 pist ihalesinde sahte teminat mektubunu ayarlayan isim olan Lale Cander, adeta TFF yönetimine girerek ödüllendirildi.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Operasyonun yankıları sürerken, el konulan 121 şirketin isimlerine ulaşıldı. Buna göre el konulan şirketlerin tamamı şöyle:

1. Can Uluslararası Yatırım Holding Anonim Şirketi

2. Can Kültür Sanat ve Eğitim Kurumları Anonim Şirketi

3. Doğal Yaşam İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi

4. Can Yayın Holding Anonim Şirketi

5. C Yapım Filmcilik Prodüksiyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

6. Haberturk Gazetecilik Anonim Şirketi

7. Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon Anonim Şirketi

8. Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi

9. C Görsel Yayınlar Anonim Şirketi

10. Boğaziçi Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Reklamcılık Anonim Şirketi

11. Show Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi

12. Ciner Digital Platform Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi

13. Arı İnovasyon ve Bilim Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi ve Şubeleri

14. Za Filo Kiralaına Taşımacılık ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi

15. Enerji Gaz Anonim Şirketi

16. Enerji Madeni Yağlar Üretim ve Pazarlama Anonim Şirketi

17. Canlar Beton Turizm Anonim Şirketi

18. İstanbul Petrolcülük Antrepoculuk ve Lojistik Hizmetleri Anonim Şirketi

19. Enerji Petrol Ürünleri Pazarlama Anonim Şirketi

20. Can Öğretim Kurumları Anonim Şirketi

21. Golden Hill Turizm ve Otel işletmeciliği Anonim Şirketi

22. Can Hazır Beton Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi

23. Bilgi Doğa Eğitim İşletmeciliği Anonim Şirketi

24. Doğa Okulları İşletmeciliği Anonim Şirketi

25. Bosphorus Mimarlık Taahhüt inşaat Anonim Şirketi

26. Gökyüzü Gümrükleme ithalat ihracat Petrol Ürünleri Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi

27. İslamcan Gümrükleme inşaat Nakliyat ithalat ihracat Petrol Sanayi ve Ticaret Lim¬ited Şirketi

28. Simurg Plus Enerji İnşaat Demir Nakliye Otomotiv İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

29. Beşcanlar ithalat ihracat Petrol Ürünleri inşaat Turizm Otelcilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

30. MCN Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi

31. Fatih Holding Anonim Şirketi

32. CCN Gayrimenkul Petrol Anonim Şirketi

33. ACN Benzin istasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi

34. Avrupa Benzin istasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi

35. Boğaziçi Benzin İstasyon Işletmeciliği Anonim Şirketi

36. Rüzgar Benzin istasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi

37. KCN Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi

38. Okyanus Benzin İstasyonu İşletmeciliği Anonim Şirketi

39. ZC Depolama Hizmetleri Anonim Şirketi

40. Za Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi

41. Beş Canlar Petrol Antrepoculuk Turizm inşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

42. Tectone Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

43. Tectone Teknik Servis Hizmetleri Anonim Şirketi

44. Tectone Global İthalat İhracat ve Pazarlama Anonim Şirketi

45. Tectone Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama Anonim Şirketi

46. Akpa Aksiyon Tütün Mamulleri Pazarlama Dağıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

47. Sebat Çakmak Sınai ve Tüketim Malları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

48. Can Karton Kağıt ve Ambalaj Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

49. Fine Blend Tütün ve Teknolojik Yatırım Ticaret Anonim Şirketi

50. Uluyol Yatırım Holding Anonim Şirketi

51. Towtech Tütün Mamulleri ve Filtre Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

52. Towtech Filtre Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

53. Seikon Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama Anonim Şirketi

54. JPI Uluslararası İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi

55. European Tütün ve Tütün Mamulleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

56. Avrasya Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

57. Luksor Tütün Mamulleri Pazarlama Anonim Şirketi

58. ITS Yatırım Holding Anonim Şirketi

59. Boğaziçi Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

60. Bosphorus Enerji Üretim Santralleri Anonim Şirketi

61. King's Club Mağazacılık Pazarlama İthalat ihracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

62. Bosphorus Medya Grubu Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Anonim Şirketi

63. Elektroturk Elektronik Pazarlama Anonim Şirketi

64. Elit Çakmak imalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

65. Canpet Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi

66. Media İstanbul Tekstil İthalat ihracat Ticaret Reklam ve Seyahat Acenteliği Anonim Şirketi

67. Turktek Elektronik Ticaret Anonim Şirketi

68. MC Petrol İşletmeciliği Limited Şirketi

69. KC Petrol Limited Şirketi

70. Havsa Petrol Anonim Şirketi

71. Turktab Tütün Mamulleri Pazarlama ve Dağıtım Anonim Şir¬keti

72. Çalışkan Benzin istasyon işletmeciliği Anonim Şirketi

73. Real Life Medikal Hizmetleri Limited Şirketi

74. Ev-fa Hersekli Turizm Petrol Ürünleri Ticaret Limited Şirketi

75. Trakya Benzin istasyonu işletmeciliği Anonim Şirketi

76. Kırklareli Akaryakıt Istasyon işletmeciliği Anonim Şirketi

77. Trakya Holding Anonim Şirketi

78. Pusula Benzin istasyon işletmeciliği Anonim Şirketi

79. Demir Benzin İstasyon isletmeciliği Anonim Şirketi

80. Galata Benzin istasyon Işletmeciliği Anonim Şirketi

81. İstanbul Benzin İstasyon Işletmeciliği Anonim Şirketi

82. Hedef Benzin İstasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi

83. Nergis Benzin İstasyon Işletmeciliği Anonim Şirketi

84. Rota Benzin istasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi

85. Ankara Benzin istasyon işletmeciliği Anonim Şirketi

86. Doğa Store Yayıncılık ve Ticaret Anonim Şirketi

87. Boetti Tekstil ve Gıda imalat Anonim Şirketi

88. Bülent Döviz ve Altın Yetkili Müessese Anonim Şirketi

89. Kayalar Benzin istasyon işletmeciliği Anonim Şirketi

90. Can Global Uluslararası Dış Ticaret

91. Elit World Trade inşaat Taahhüt Ticaret Anonim Şirketi

92. Enerji Mağazacılık iç ve Dış Ticaret Limited Şirketi

93. Süperpet istasyon işletmeciliği Limited Şirketi

94. Media Medikal Hizmetleri Limited Şirketi

95. Elit Tütün Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

96. Elektrostar Elektronik Ürünleri Pazarlama Anonim Şirketi

97. Turktobacco Sigara İç ve Dış Ticaret Pazarlama Anonim Şirketi

98. Lüleburgaz Petrol Anonim Şirketi

99. Tekirdağ Benzin İstasyonu Işletmeciliği Anonim Şirketi

100. Malkara Benzin İstasyonu İşletmeciliği Anonim Şirketi

101. Keşan Petrol Anonim Şirketi

102. Hayrabolu Petrol Anonim Şirketi

103. Babaeski Petrol Anonim Şirketi

104. Çantaköy Petrol Anonim Şirketi

105. Çorlu Benzin İstasyonu İşletmeciliği Anonim Şirketi

106. Edirnepet Akaryakıt istasyonları İşletmeciliği Anonim Şir¬keti

107. Garanti Marketçilik Anonim Şirketi

108. Propus Makaron Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

109. Royal Tobacco Uluslararası Yatırım Holding Anonim Şirketi

110. Turkish Tobacco Tütün Mamulleri Pazarlama Anonim Şir¬keti

111. Cantech Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (iflas Halinde)

112. Haramidere Depoculuk Anonim Şirketi

113. Daylight Gıda Temizlik inşaat Otopark İşletmeciliği Anonim Şirketi

114. Energy Şarj İstasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi

115 Gümüşyaka Petrol Limited Şirketi

116. Selimpaşa Petrol Limited Şirketi

117. Sefaköy Petrol Limited Şirketi

118. Özpa Sigara Dağıtım Pazarlama Gıda Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

119. Showmax Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi

120. Showturk Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi

121. HT Spor Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
El konulan Habertürk'te sular durulmuyor! Ersoy, Tekdağ'ın koltuğuna mı talip?

Can Holding'e yapılan kara para ve dolandırıcılık operasyonunun ardından, şirket bünyesindeki medya grubunda iki gündür hareketli saatler yaşanıyor.

Habertürk, Show TV ve Bloomberg'i bünyesinde barındıran Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ gözaltında. Şirket sahipleri Mehmet ve Kemal Can ise firari. TMSF'nin kayyum atadığı şirketlerde, yeni yönetimler de yavaş yavaş belirleniyor.

Daha operasyonların dumanı tüterken, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ise gözünü Tekdağ'ın 11. kattaki koltuğuna dikmiş durumda. Ersoy'un Medya Grup Başkanı olarak atanacağı iddia ediliyor.

Ersoy'un operasyondan önce, Ankara'daki bağlantıları üzerinden Medya Grup Başkanlığı için kulis yaptığı iddia ediliyor. Tekdağ'ın gözaltına alınmasından hemen birkaç saat sonra ise, yine Ankara'daki bağlantılarını devreye sokarak TMSF Başkanı'yla görüştüğü yine iddialar arasında.

Bu görüşmenin hemen ardından Ersoy, Habertürk çalışanlarını medya grubunun en üst yetkilisi olarak TV katında toplayarak ''benimle ilgili bir sorun yok, kamuyla da bir sorunumuz yok, rutin çalışmalarımıza devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

İddiaya göre, Ersoy ayrıca kendisine yakın bazı yöneticilerle özel olarak görüşüp, ''medya grubunun başına ben geçiyorum, medya grup başkanı olacağım, çalışmak istemedikleriniz varsa işten çıkarma listelerini hazırlayın'' dedi.

Ersoy'un TMSF görüşmesinin ardından yaptığı bir X paylaşımı ise, iddiaları alevlendirdi. Ersoy'un, sadece medya grubunun değil, Doğa Kolejleri'nin de kayyumu gibi yaptığı paylaşımda, ''okullarımız ve medya grubumuz'' ifadesini kullandığı dikkatlerden kaçmadı.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Bahadır Özgür'den dikkat çeken yazı... Milyarlık tütün pazarı kimin eline geçecek?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Can Holding'e düzenlediği operasyon sonrası el konulan 121 şirketin içinde 15 tütün şirketi de bulunuyor. TMSF'nin kontrolüne geçen bu şirketler, milyarlarca liralık sarma tütün ve filtre pazarının geleceğini şekillendirecek.

Türkiye'nin milyarlarca liralık tütün pazarında taşlar yerinden oynuyor. Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV gibi medya markalarını bünyesine katmasıyla dikkat çeken Can Holding'e ait 121 şirkete el konulması, yalnızca medya dünyasını değil tütün sektörünü de derinden sarsmaya hazırlanıyor.

Bahadır Özgür'ün Halktv.com.tr'de yazdığı köşe yazısında aktardığına göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında el konulan şirketler arasında 15 tütün üretim ve ithalat firması bulunuyor.

Sarma tütün, makaron ve filtre pazarında uzun süredir hatırı sayılır bir paya sahip olan bu dev yapı artık TMSF'nin kontrolünde. Peki, bu dev pastadan doğacak boşluğu kim dolduracak sorusunu sordu.

Özgür'ün yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Habertürk, Show TV gibi medya kuruluşları başta olmak üzere 121 şirketine el konulan Can Holding operasyonu, milyarlarca liralık tütün pazarını etkileyecek. El koyulan şirketlerin arasında tam 16 sarmalık tütün, makaron ve filtre üreten, ithal eden şirket de var. Şimdi hepsi TMSF'nin elinde.
Peki bu karlı pazarda hatırı sayılır pay kimin eline geçecek?

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamasıyla Can Holding'in şirketlerine dün el koyması sonrası en fazla tartışma yaratan konu medyaydı. Can Holding geçen yıl Turgay Ciner'e ait Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV gibi meşhur medya markalarını satın almıştı. Haliyle dünkü operasyonun da ana gündemi bu oldu.

Ama Can Holding, özellikle üç alanda milyarlarca liralık bir varlığa ve pazar payına sahip: Akaryakıt, elektronik ve beyaz eşya ile asıl olarak da tütün.

Zaten geçmişinde sigara kaçakçılığının konusu da olmuş bir aile Can Holding'in sahipleri. 2002'deki meşhur milyar dolarlık 'Duman Operasyonu'nda yakalanmışlardı. Ancak sadece Türkiye'de değil bölgede tütün ticaretinin en büyük aktörü olmayı sürdürdüler.

Can Holding işte bu geleneksel aile işinde son 10 yılda muazzam bir atak yaptı. Bunda 2017'de sarma tütünün açıkta satılması, ardından 2020'de sarılmış hazır sigara satışına yasak gelmesinin etkisi büyük.

15 TÜTÜN ŞİRKETİNE EL KONULDU

İşte bu düzenlemeler yerel tütün satıcılarını ve üreticilerini vururken, Can Holding'i ihya etti. Manisa, Lüleburgaz ve Mersin'de büyük fabrikalar açtı. Sarmalık tütün pazarında üretim ve ithalat yapan 15 şirketi var. Şirketler şunlar:

1- Akpa Aksiyon Tütün Mamulleri Pazarlama
2- JPI Uluslararası İç ve Dış Ticaret
3- Fine Blend Tütün ve Teknolojik Yatırım
4- Towtech Tütün Mamulleri ve Filtre Sanayi
5- European Tütün ve Tütün Mamulleri Sanayi
6- Avrasya Sigara ve Tütüncülük
7- Luksor Tütün Mamulleri Pazarlama
8- Boğaziçi Sigara ve Tütüncülük Sanayi
9- Turktab Tütün Mamulleri Pazarlama
10- Elit Tütün Sanayi ve Ticaret
11- Turktobacco Sigara İç ve Dış Ticaret
12- Propus Makaron Sanayi ve Ticaret
13- Royal Tobacco Uluslararası Yatırım
14- Turkish Tobacco Tütün Mamulleri Pazarlama
15- Özpa Sigara Dağıtım Pazarlama

Şirketlerin bazıları üretim, bazıları pazarlama ve dağıtım, bir kısmı da ithalat yapıyor. Sigara kullananların çok iyi bildiği sarma tütün markaları Instark, JXB vb. Can Holding'e ait. Ayrıca makaron ve kullanımı yaygın filtre markalarının da üreticisi.

Türkiye'de tütün ticareti yetki belgesine sahip yerli, yabancı ve kooperatif olarak 128 şirket bulunuyor. Çoğu yerel ve küçük üretici. Büyükleri hesaba katarsak Can Holding hatırı sayılır bir pazar payına hakim. Üstelik bu milyarlarca lirayı bulan bir pazar.

Nitekim Türkiye'de geçen yıl tütün mamullerinden devletin elde ettiği vergi 309 milyar lira olduğu hesaba katılırsa, tütün mamulleri satış hasılatı 550-600 milyar lirayı buluyor. Buna kaçak satışı, makaron ve filtre ile nargileyi de eklersek epey büyük bir pazardan bahsediyoruz. Türkiye dünyada tütün mamullerinde de ilk 10 pazar içinde.

Şimdi gelelim asıl meseleye...

Sigara zamlarıyla beraber patlama yapan sarma tütünde uzun süredir bir kavganın olduğu belirtiliyordu. İthal tütünlere gelen kısıtlamalar ve vergiler de çoğu kimseyi yerli sarma tütün markalarına yöneltti. Bunları üretenlerin sayısı ise öyle fazla değil. Tütün satan dükkanların sayısındaki artışa karşın hemen hepsinde belli markalar dışında ürün bulmak neredeyse imkansız. Yani pazara gerçekte birkaç büyük 'oyuncu' hakim.

İşte onlardan birisi şimdi TMSF'nin eline geçti. Ve tıpkı medyada olduğu gibi buradan da başka birilerinin eline geçecek."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,027
  • Konu 381
  • Beğeni 209
  • Puan 16,112
  • Almanya / Diyarbakır
Can Holding soruşturmasında flaş gelişme! Gözaltı sayısı arttı

Can Holding'e yönelik yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı artarken, Küçükçekmece Başsavcılığı, holding sahipleri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında, holdinge bağlı 121 şirket TMSF'ye devredilmişti.

Suç örgütü kurmak", "kaçakçılık", "dolandırıcılık" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklamak" iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında, holding bünyesindeki Habertürk ve Show TV'nin de aralarında bulunduğu 121 şirkete ve tüm mal varlıklarına el konuldu. Şirketlerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildiği, aramaların ise sürdüğü belirtildi. Sabah saatlerinde TMSF yetkililerinin Can Holding binasına giriş yaptığı da görüldü.

KAYNAĞI BELİRSİZ YÜKLÜ MİKTARDA PARA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında; Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden suç işlemek amacıyla örgüt kurulduğu, bu örgüt aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kaynağı belirsiz gelirlerin şirket hesaplarına sokulması, suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik çok yönlü eylemler gerçekleştirildiği belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile mali denetim birimlerinin düzenlediği inceleme raporlarıyla başlatılan soruşturma kapsamında; Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüklü tutarda para girişleri yapıldığı, bu paraların çeşitli şirketler arasında aktarılmak suretiyle izlerinin gizlenmeye çalışıldığı, faturasız işlemler ve sahte belge düzenlemeleri ile vergi yükümlülüğünün azaltıldığı tespit edildi.

Holding yapısı altında kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün Kemal Can ve Mehmet Şakir Can liderliğinde hareket ederek, aynı faaliyet alanlarında çok sayıda şirket kurmak suretiyle denetim ve takip mekanizmalarını zorlaştırdığı, yönetim kurullarında değişiklikler yaparak sorumluluğu örgüt üyeleri arasında dağıttığı ve bu yolla hukuki yaptırımlardan kaçmayı hedeflediği anlaşıldı. Bunun yanında; ticari faaliyeti bulunmayan şirketlerde nakit sermaye artırımı yapıldığı, sermaye artırımlarının kaynağı olarak ortaklara borçlar hesabının gösterildiği, bu borçların gerçeği yansıtmadığı, ortaklara borçlar hesabında görülen tutarların 7256 sayılı Varlık Barışı Kanunu kapsamında şirkete yeniden yatırıldığı, yapılan bu işlemlerin, kanunun amacına aykırı şekilde suçtan elde edilen gelirin sisteme dahil edilmesi ve aklanması niteliğinde olduğu değerlendirildi.

TMSF 121 ŞİRKETE EL KOYDU

MASAK raporlarıyla elde edilen bulgular doğrultusunda; suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılık ve vergi usul kanununa muhalefet gibi öncül suçlardan elde ettiği yasa dışı gelirler aracılığıyla ticari hacmini genişlettiği, eğitim, medya, finans ve enerji gibi stratejik sektörlerde şirket alımları, hisse devirleri ve yatırım faaliyetlerinin doğrudan suç gelirleriyle finanse edildiği, bu yolla örgütün hem ekonomik gücünü artırmayı hem de kamuoyu nezdinde meşruiyet kazanmayı hedeflediği anlaşıldı. MASAK raporlarıyla tespit edilen mali hareketlerin bütüncül değerlendirilmesi neticesinde, şüphelilerin yasa dışı yollarla elde ettikleri kazançları farklı sektörlere yönlendirerek hem akladıkları hem de ekonomik hayatta sahte bir itibar ve güç elde etmeye çalıştıkları ortaya çıkarıldı. Yapılan operasyon kapsamında 121 şirketin malvarlığına değerlerine el konularak TMSF kayyım olarak atandı, 10 şüpheli hakkında ise gözaltı kararı verildi.

TMSF'DEN AÇIKLAMA

Soruşturmanın ardından Can Holding'e ait 121 şirkete kayyım olarak atanan TMSF'den yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada; "İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mahkeme kararıyla Can Holding'e bağlı 121 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atanmıştır. Bu dönemde TMSF'nin temel amacı, şirket çalışanlarının ve üçüncü tarafların haklarının korunması ile tüm işleyişin aksamadan sürdürülmesidir. Bu amaçla şirket yöneticileriyle de görüşmeler yapılmıştır. Sorumluluğumuz altındaki tüm şirketler, mevzuatın gerektirdiği şekilde "basiretli tacirö anlayışıyla idare edilerek istikrar ve güven ortamı muhafaza edilecektir. Ayrıca grup bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumları, kamu sorumluluğu bilinciyle yönetilecektir. Eğitim faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek olup öğrencilerimizin eğitimi, öğretmenlerimizin katkısı ve velilerimizin desteğiyle güven içinde sürdürülecektir." ifadelerine yer verildi.

TMSF'ye geçen 121 şirketin listesi belli oldu. Listede 9 şirket öne çıkarken toplamda 121 şirkete kayyum atandı. Şirketlerden bazıları;

Can Uluslararası Yatırım Holding Anonim Şirketi, Can Kültür Sanat Ve Eğitim Kurumları Anonim Şirketi, Habertürk Gazetecilik Anonim Şirketi, Ciner Medya TV Hizmetleri Anonim Şirketi, Show Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi, Doğa Okulları İşletmeciliği Anonim Şirketi, Showtürk Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi, HT Spor Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi, Showmax Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi, İstanbul Bilgi Üniversitesi.

MEB VE YÖK'TEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturma kapsamında Doğa Okullarına kayyım atanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından Can Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki 'Doğa Koleji' özel öğretim kurumlarının basın ve kamuoyuna yansıyan haberlerine yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Adı geçen soruşturma kapsamında yer alan 'Doğa Koleji' özel okullarında eğitim öğretim süreçleri aksamadan kesintisiz devam edecektir. Öğrenci, öğretmen ve veliler için endişeye mahal bir durum söz konusu değildir. Süreç, Bakanlığımızca yakından takip edilmekte olup gerekli durumlarda kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Can Holding'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Özvar açıklamasında, "Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Can Holding'e yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında holdinge ait şirketlerle birlikte İstanbul Bilgi Üniversitesi de sürece dahil edilmiştir. Öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz açısından endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

HOLDİNG BİNASINA ÇİLİNGİR ÇAĞIRILDI

Sabah saatlerinde holding binasına gelen TMSF yetkilileri çalışmalarını sürdürürken, binaya çilingir çağırıldı.

Holding binasına çağırılan çilingirin, binanın çeşitli yerlerindeki çok sayıda kasayı açtığı öğrenildi. TMSF'den gelen ekibin incelemesi sürüyor.

Medyaradar