UYARI!

Kullandığınız tarayıcının JavaScript kullanımı kapalı olduğundan sayfada bloke halindesiniz.


Sayfamızın tasarımı JavaScript kodları ile daha düzgün çalışmakta olduğundan bu uyarıyı aldığınızı belirtmek isteriz.

Netflix'ten Haberler - Netflix - Sayfa 13 - Page 13 of 13
UydumTürk UydumTürk UydumTürk

UydumTürk

Fark Edilmeyeni Görür, Söylenilmeyeni Yazar!
17 Yaşındayız!
06 Nisan 2026 | Saat: Yükleniyor...

Netflix'ten Haberler

Başlatan BANNED, 21 Nisan 2013 | 15:57

Netflix Kullanıcıları Dikkat! Zam Geldi! »
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 11,802 Konu 410 Beğeni 212 Puan 18,092
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 11,802
  • Konu 410
  • Beğeni 212
  • Puan 18,092
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Netflix Ay geçişini canlı yayınlayacak

Küresel yayın platformu Netflix, Artemis II misyonu kapsamında Orion uzay aracının Ay'ın yakınından geçişini canlı olarak yayınlayacak.



Artemis II görevi kapsamında Orion uzay aracı 1 Nisan'da ABD'den fırlatıldı. Roketin yolculuğu başarılı geçerse insanlık 1972'den beri Ay'a ilk defa geri dönecek.

Araçta şu astronotlar yer alıyor:

*Reid Wiseman (NASA)
*Victor Glover (NASA)
*Christina Koch (NASA)
*Jeremy Hansen (Kanada Uzay Ajansı)

Netflix mürettebatın 6 Nisan'daki Ay'ın yakınından geçişini abonelerine canlı olarak yayınlayacağını doğruladı. Yayın Türkiye saatiyle 20.00'de başlayacak.

Orion kapsülünün içinden çekilen fotoğraflarda, görevin ilk günlerindeki Dünya odaklı perspektifin, Ay'a yaklaşıldıkça yerini bu gümüşi küreye bıraktığı görülüyor. Astronotlar yolculuk ilerledikçe Orion'un pencerelerinden bakıldığında Ay'ın giderek daha büyük göründüğünü söylüyor.

Şimdilik Ay'a gidilecek ama inilmeyecek
Artemis II görevinde Ay'a inilmeyecek. Bu görevin amacı, bir sonraki Artemis III görevi kapsamında astronotların Ay'a inişi için zemin hazırlamak.

NASA, Artemis III'ü en erken 2027'de fırlatacağını söylüyor. Uzmanlara göreyse olası en erken tarih 2028.

Aracın tipine karar verilmediği gibi ABD merkezli Axiom şirketinin ürettiği yeni uzay kıyafetleri de henüz hazır değil.

Bu görevden sonraysa Ay'da sürekli bir insan varlığı sağlamak için Artemis IV ve V, Ay'ın yörüngesinde dönecek küçük bir uzay istasyonu olan Gateway'i inşa edecek.

En son ne zaman insanla Ay'a gidildi?
İnsanlı son Ay görevi, Aralık 1972'de Ay'a inen ve aynı ayın sonunda Dünya'ya dönen Apollo 17 olmuştu.

Toplam 24 astronot Ay'a seyahat etti ve bunların 12'si Apollo programı sırasında Ay'da yürüdü.

Medyaradar