UYARI!

Kullandığınız tarayıcının JavaScript kullanımı kapalı olduğundan sayfada bloke halindesiniz.


Sayfamızın tasarımı JavaScript kodları ile daha düzgün çalışmakta olduğundan bu uyarıyı aldığınızı belirtmek isteriz.

Yerli ve Milli WhatsApp Geliyor - Faydalı Bilgiler - Page 1 of 1
UydumTürk UydumTürk UydumTürk

UydumTürk

Fark Edilmeyeni Görür, Söylenilmeyeni Yazar!
16 Yaşındayız!
03 Temmuz 2025 | Saat: 7:34:04

Yerli ve Milli WhatsApp Geliyor

Başlatan ★Recai Karakuş★, 17 Ağustos 2024 | 22:18

« Apple, İPhone'lardaki Uydu Bağlantısı İçin 450 Milyon Dolar Harcayacak! | Instagram’a Alternatif Geliyor! Yerli ve Milli Olacak! »
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,810 Konu 358 Beğeni 202 Puan 14,640
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,810
  • Konu 358
  • Beğeni 202
  • Puan 14,640
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
17 Ağustos 2024 | 22:18 Son düzenlenme: 15 Aralık 2024 | 02:01 ★RECAİ KARAKUŞ★
Yerli ve Milli WhatsApp Geliyor!




ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,810 Konu 358 Beğeni 202 Puan 14,640
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,810
  • Konu 358
  • Beğeni 202
  • Puan 14,640
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
17 Ağustos 2024 | 22:19 #1 Son düzenlenme: 17 Ağustos 2024 | 22:23 ★RECAİ KARAKUŞ★
Yerli ve milli WhatsApp geliyor



WhatsApp gibi yurt dışı merkezli uygulamalara alternatif olarak yerli mesajlaşma uygulamalarını geliştirmek için düğmeye basıldı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de yerli mesajlaşma uygulamaları konusunda önemli bir adım atıldığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin dijital bağımsızlığına katkı sağlamak ve veri güvenliğini artırmak amacıyla yerli bir mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Peki yeni uygulama neler sunacak? Neden böyle bir karar alındı? Detaylar haberimizde...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli mesajlaşma uygulamaları üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun bahsettiği proje, Türkiye'nin teknoloji alanında attığı adımlardan biri olarak hayatımızda önemli bir yer edinebilir. Özellikle, WhatsApp gibi popüler mesajlaşma uygulamalarının yurt dışı merkezli olması ve bu uygulamalarda yaşanan veri güvenliği endişeleri, yerli bir alternatif geliştirilmesini önemli kılıyor.

Yerli mesajlaşma uygulamaları girişimine Çin'den örnek verebiliriz. Çin'de yerli uygulamalarının başarısı, Türkiye'nin bu alandaki girişimlerine ilham kaynağı olabilir. Çin'in en popüler mesajlaşma ve sosyal medya platformu olan WeChat, bu konuda öne çıkan bir örnek. WeChat, bugün sadece Çin'de değil, dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca sadece mesajlaşma değil, ödeme sistemleri, sosyal medya, oyunlar ve daha pek çok hizmeti tek bir çatı altında topluyor.

Çin hükümeti, WeChat gibi yerli uygulamaları destekleyerek, veri güvenliği ve dijital egemenlik konularında önemli adımlar attı. Ayrıca, kullanıcıların kişisel verilerini yabancı sunucular yerine yerel sunucularda saklıyorlar. Türkiye'nin geliştireceği yerli mesajlaşma uygulaması da benzer bir misyon üstlenebilir.

Türkiye'nin de kendi WeChat'ini geliştirmesi, veri güvenliği konusunda önemli bir katkı sağlayabilir. Edinilen bilgilere göre, yerli mesajlaşma uygulamaları, Türk mühendisler tarafından geliştirilecek ve kullanıcıların güvenlik endişelerini en aza indirecek.

Akit Haber

hayresoglu avatar
Hayresoğlu
Kıdemli Üye
İleti 186 Konu 0 Beğeni 248 Puan 5,146
Kıdemli Üye
hayresoglu avatar
  • İleti 186
  • Konu 0
  • Beğeni 248
  • Puan 5,146
  • Trabzon
  • Kayıtlı
Bence bipi geliştirmeleri lazım
BEİN DİGİTÜRK 4K PLUS