UYARI!

Kullandığınız tarayıcının JavaScript kullanımı kapalı olduğundan sayfada bloke halindesiniz.


Sayfamızın tasarımı JavaScript kodları ile daha düzgün çalışmakta olduğundan bu uyarıyı aldığınızı belirtmek isteriz.

Türksat Uydusu ile İlgili Güncel Konu, Yorum ve Sorular - Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler - Sayfa 12 - Page 12 of 14
UydumTürk UydumTürk UydumTürk

UydumTürk

Fark Edilmeyeni Görür, Söylenilmeyeni Yazar!
16 Yaşındayız!
08 Temmuz 2025 | Saat: Yükleniyor...

Türksat Uydusu ile İlgili Güncel Konu, Yorum ve Sorular

Başlatan ★Recai Karakuş★, 03 Ocak 2019 | 18:07

« Bi Kanal; Türksat Uydusunda Yayında! | Yıldız EN TV; Türksat Yeni Frekans Bilgileri! »
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Milli uydu şirketi" için yol haritası çizildi
Türkiye'de uydu teknolojilerinde elde edilen AR-GE ve üretim kabiliyetlerinin ticarileştirilmesi ile ulusal güvenliğe katkı sağlanması amacıyla bir "milli uydu şirketi" kurulması planlanıyor.



AA muhabirinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "2030 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi"nden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin uzay ve uydu alanındaki çalışmaları hızla devam edecek.

BİLSAT, RASAT, GÖKTÜRK uyduları ve metre altı çözünürlüklü milli görüntüleme uydusu İMECE ile elde edilen başarılarla Türkiye, kendi yer gözlem uydusunu ve yer istasyonunu tasarlayıp üretebilen ülkeler arasında yer alıyor. TÜRKSAT 6A'nın yerli imkanlarla geliştirilmesi, milli uydu markasını oluşturma yönünde önemli bir adım olarak görülüyor.

Türkiye için mevcut uydu üretim, test ve altyapı kaynaklarının daha verimli kullanılması, insan kaynağının etkin şekilde değerlendirilmesi, mükerrer yatırımların önüne geçilmesi ve dünya ile rekabet edebilecek yapıda bir milli uydu şirketinin kurulması büyük önem taşıyor.

Bu kapsamda uydu teknolojilerinde elde edilen AR-GE ve üretim kabiliyetlerini ticarileştirmek, ulusal güvenliğe katkı sağlamak amacıyla bir "milli uydu şirketi" kurulması hedefleniyor.

Milli uydu şirketinin kurulmasıyla, uydu ekosistemindeki kamuya ait yapılar tek çatı altında toplanarak koordinasyon artırılacak, insan kaynağı ile altyapıların verimli kullanılması sağlanacak. Bu çalışmalarla, Türkiye'nin uzay alanında daha rekabetçi hale gelmesi ve uluslararası pazarda güçlü konuma ulaşması öngörülüyor.

UZAY TEKNOPARKI KURULACAK
Savunma sanayisinde ulaşılan başarının uzay teknolojilerinde de yakalanabilmesi için güçlü bir ekosistem inşa edilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Türkiye Uzay Ajansı (TUA) kurulurken, bu alandaki teknoloji geliştirme çalışmaları için gerekli altyapının tesisi, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi ve işbirliği ortamının oluşturulması amacıyla uzay teknolojileri odaklı bir teknopark devreye alınacak.

Türkiye'nin uzay politikaları için ihtiyaç duyulan teknoloji geliştirme faaliyetleri, önemli ölçüde bu teknoparkta gerçekleştirilecek. Ankara'da kurulacak bu teknoparkta yürütülecek yenilikçi teknolojilerle, Türkiye'nin küresel uzay ekonomisinden daha fazla pay alması bekleniyor.

Uzay teknolojilerinin savunma sanayisinde kullanılmasının, Türkiye'nin askeri operasyon ve savunma kapasitesini önemli ölçüde artırması, yüksek çözünürlüklü yer gözlem uyduları sayesinde sınır güvenliği, istihbarat toplama, operasyon planlaması gibi kritik alanlarda büyük avantaj sağlaması öngörülüyor.

YENİ DESTEKLER YOLDA
Rekabet Öncesi İşbirliği Destek Programı Uydu Teknolojileri Geliştirme Projeleri Çağrısı kapsamında alçak dünya yörüngesinde çalışacak uydu teknolojilerinin kritik alt bileşenlerinin, yer sistemlerinin ve özel iletişim altyapısının kurulmasına yönelik projelere destek sağlanması planlanıyor.

Bu kapsamda, 200 kilogram altındaki uydu projelerinin tasarım, geliştirme, prototip, test, doğrulama, fırlatma ve yörüngede çalışma test süreçlerinin tamamı desteklenecek.

HIT-30 Yüksek Teknoloji Destek Programı kapsamında "haberleşme ve uzay" alanı öncelikli sektörlerden biri olarak tanımlanırken, bu başlık altında, alçak yörünge uydu sistemleri, yeni nesil haberleşme altyapıları ve akıllı haberleşme cihazları yatırımlarının desteklenmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan, TUA tarafından lazer HB11 füzyon enerji dönüşümü laboratuvar test altyapısı kurulacak.

KAYNAK : AA / Haber7



ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Türksat Model Uydu Yarışması'na 429 takım başvurdu
Türksat ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) işbirliğiyle 10'uncusu düzenlenecek uluslararası "Türksat Model Uydu Yarışması" için 429 takım başvuruda bulundu.




Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, T3 Vakfı ile imzalanan sözleşmeyle TEKNOFEST organizasyonuna dahil edilen, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine düşük bütçelerle gerçek bir uydu imal etme fırsatı verecek yarışmanın başvuruları tamamlandı. Yarışmaya, 15'i yurt dışından toplam 429 takım başvurdu.

Uzay teknolojileri alanında şirket birikimini ve tecrübelerini, sistemlerin arka plandaki çalışma teorisini, uygulama ve mühendislik faaliyetlerini üniversite öğrencilerine aktarmak, benimsetmek ve bu alanda yetişmiş insan gücü oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada 3 kategoride toplam 2 milyon 100 bin lira ödül dağıtılacak.

Uydu projelerinin tasarımından üretimine ve görev sonrası değerlendirmesine kadar tüm aşamalarını kapsayan yarışmada katılımcılar telemetri ve iletişim gereksinimlerini karşılayan, otonom yapıyı sağlayan ve disiplinler arası çalışan küçük uydu planlayarak üretecek.

TAKIMLARIN UYDULARI ROKETLERLE FIRLATILACAK
"Multi-Spektral Mekanik Filtreleme Modülü Kategorisi"nde 217, "TICOSAT (Türksat Picosatellite Consellation) Kategorisi"nde 108, "Yakın Uzay Yolcusu Kategorisi"nde ise 104 takım olmak üzere toplam 429 takım yarışacak. Yarışmaya bu yıl Özbekistan, Malezya, Endonezya, Hindistan, Sri Lanka ve Azerbaycan'dan olmak üzere toplam 15 takım da başvuru yaptı.

Tasarımdan üretime ve görev sonrası gözden geçirilmesine kadar gerçek bir uydunun model versiyonunu tasarlayarak üretecek olan yarışmacılar, bir uzay sisteminin tasarımından göreve başlamasına kadar geçen süreci deneyimleyecek. İlk 5 etabı başarıyla tamamlayan 15 takım, Aksaray Hisar Atış Alanı'nda gerçekleştirecek Uçuş Etabı'nda yarışma fırsatı bulacak.

Yarışmacılar tarafından üretilen model uydular, yarışmaya özgü tasarlanan roketlerle yaklaşık 700 metre yüksekliğe fırlatılacak. Yarışmada takımların görevleri arasında model uyduların taşıyıcıdan ayrılma ve uydunun görüntü aktarımı da yer alırken model uyduların inişi sırasında 8 sensörden alınan telemetri verileri ile görüntü verisi anlık yer istasyonuna aktarılacak. Bu verilerin komuta kontrol bilgisayar ara yüzünde grafiksel görselleştirmesi de yapılacak.

Lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerin takım halinde katılabileceği yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye "https://teknofest.org/tr/yarismalar/model-uydu-yarismasi"; internet adresi üzerinden erişilebiliyor.

Haber 7

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
TV8'de O Ses Türkiye Yayından Kaldırıldı mı? İşte Detaylar...

TV8'in sevilen yarışma programı O Ses Türkiye, bu hafta da izleyiciyle buluşmuyor. 12 Nisan 2025 tarihli yayın akışında yeni bölüm yer almazken, programın neden yayında olmadığı merak konusu oldu.




TV8'in 12 Nisan tarihli yayın planına göre, O Ses Türkiye yerine Survivor 2025 All Star Gönüllüler yarışması ekranlara geldi. Yapılan bu değişiklik, izleyicilerin dikkatinden kaçmadı. Programın geçtiğimiz hafta Ramazan Bayramı nedeniyle yayınlanmadığı biliniyordu; ancak bu hafta neden ekranlara gelmediği seyircilerin kafasında büyük bir soru işareti bıraktırdı.

O SES TÜRKİYE YAYINDAN KALDIRILDI MI?

Son olarak 29 Mart'ta izleyici karşısına çıkan O Ses Türkiye 2025'in akıbetiyle ilgili henüz net bir bilgi ulaşmadı. Eğer yeni bir değişiklik yapılmazsa, programın 19 Nisan Cumartesi tarihinde yeni bölümüyle TV8 ekranlarına geri dönmesi bekleniyor. Gözler şimdi TV8 cephesinden gelecek açıklamaya çevrildi.

Oydar Haber

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Hizmete alındı, Dünyaya farkını gösterdi: Yerli teknoloji zirvede



TÜRKSAT'ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, hizmete girdiği ilk günden itibaren büyük bir fark yarattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Türkiye'nin deniz güvenliğini artıran sistem, limanlardaki trafiği düzenleyerek kaçakçılığı ve deniz kirliliğini önlüyor. Güncellenmiş yazılım ve donanım yapısıyla siber tehditlere karşı güçlü bir koruma sağlarken, hem Türkiye hem de dünya denizlerinin güvenliğini artırıyor. TÜRKSAT LRIT Sistemi, dünyadan tam not alarak yerli teknolojiyle sağlanan güvenliği gözler önüne seriyor.

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor. Bu sistem, 1000 deniz miline kadar kapsama alanı sunarak limanlara gelen gemileri anlık olarak izliyor.



KAÇAKÇILIK VE DENİZ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE
TÜRKSAT'ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, Türk bayraklı gemilerin konum, kimlik ve zaman bilgilerini dünyanın her yerinden anlık olarak bildiriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde deniz güvenliğini artıran bu sistem, deniz kazalarının önlenmesinde, kaçakçılığın engellenmesinde ve deniz kirliliğiyle mücadelede büyük bir avantaj sağlıyor.

LİMAN TRAFİĞİNİ RAHATLATAN YERLİ SİSTEM
LRIT Sistemi, hizmete girdiği ilk günden itibaren denizlerde güvenliği sağlamakla kalmayıp limanlardaki trafiği de rahatlatıyor. Gemi hareketleri, mobil cihazlar ve tabletler üzerinden izlenebiliyor. Ayrıca, gemilerin yanaşma ve yük bilgileri limanlara ulaşmadan önce sistem tarafından bildiriliyor.

SİBER GÜVENLİK VE DÜNYADAN TAM NOT 
TÜRKSAT'ın LRIT Sistemi, güncellenmiş yazılım ve donanım yapısı ile siber tehditlere karşı daha dayanıklı hale geldi. Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından gerçekleştirilen denetimlerden tam not alan sistem, Türkiye veri merkezi denetim sürecini de başarıyla geçti.

TR Haber


ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Ulusal Kanal'da yeni görev değişikliği!



Ulusal Kanal'da yönetim değişti. Mustafa İlker Yücel Yönetim Kurulu Başkanı, Ekrem Ataer ise Genel Yayın Yönetmeni oldu. Yücel, "Ulusal Kanal yarına da sorumluluk yükleyen bir kanal" dedi.

Ulusal Kanal'da önemli görev değişiklikleri gerçekleşti. Kanalın sevilen programı "Ezber Bozan"ı sunan Mustafa İlker Yücel, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Kanalın yeni Genel Yayın Yönetmeni ise Ekrem Ataer oldu.

Canlı yayında konuşan Mustafa İlker Yücel, Ulusal Kanal'ın sadece güncel haberleri veren bir televizyon kanalı olmadığını, aynı zamanda geleceğe de sorumluluk taşıdığını vurguladı. Yücel, Ekrem Ataer'in bu kritik görevi üstlenmesiyle ilgili olarak, "Ekrem Ataer'in bu kararı, 'Ben bu sorumluluğu en önde göğüslemek üzere yanınıza geliyorum' kararıdır." ifadelerini kullandı.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Anadolu Medya Ödülleri'nde yeniakit.com.tr'ye büyük onur

10. Anadolu Medya Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında katılımıyla Beştepe Külliyesinde düzenlenecek. Törende Yılın İnternet Haber Sitesi ödülünü Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan alacak.



10. Anadolu Medya Ödülleri'nde, Yeni Akit İnternet Sitesi hak ettiği bir başarıya imza attı. Cesur, güçlü ve bağımsız yayıncılık anlayışıyla Türkiye'nin en etkili seslerinden biri olan yeniakit.com.tr "Yılın İnternet Haber Sitesi" ödülünü kazanarak adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

10. Anadolu Medya Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ında katılımıyla Beştepe Külliyesinde düzenlenecek. Tören saat 14.00'te başlayacak. Yılın İnternet Haber Sitesi ödülünü Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan alacak.

Yalnızca "Rıza-i İlahi" gayesiyle yayınlarına devam eden Yeni Akit, yıllardır sürdürdüğü ilkeli ve dik duruşuyla, Türkiye'nin en çok takip edilen haber sitelerinden biri olmayı başardı. Bu ödül, Yeni Akit'in güçlü kalemlerinin ve bağımsız yayıncılık anlayışının bir kez daha takdir gördüğünün kanıtı oldu.

Akit Haber

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Habertürk'te Kaynayan Kazanlar ve Kenan Tekdağ'a Tenzili Rütbe! KRT TV'de Kronikleşen Maaş Krizi...

"Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." der Herakleitos. Bu söz, bugünlerde Türk medya dünyasında yaşanan dönüşümleri anlatmak için oldukça uygun. Ciner Yayın Holding'in Can Grubu'na devriyle başlayan yeni dönem, sadece bir mülkiyet değişikliği değil, aynı zamanda medya sektöründe yeni bir düzenin habercisi gibi görünüyor.

Sevgili okurlar, bugün sizlere, bu değişimlerin en sıcak örneklerinden biri olan Can Medyadaki (ben şimdilik böyle anayım istiyorum) gelişmeleri paylaşacağım.

Biliyorsunuz, Ciner Yayın Holding bünyesindeki Habertürk TV, Show TV, Bloomberg HT ve HT Spor gibi önemli kanalların Can Grubu'na devri 24 Nisan itibarıyla tamamlandı. Turgay Ciner böylece medya sektörüne veda ederek bir dönemi kapatmış oldu. Bu devrin perde arkasına ilişkin çok ilginç kulis bilgilerine ulaştım.

Şimdi sizlere İstanbul kedilerinin kulağıma fısıldadığı bu kulis bilgilerini paylaşacağım...

Turgay Ciner 2000 yılında Sabah Grubu'nun yüzde 50'sine ortak olarak adım attığı medya sektörüne "maden sektörüne yoğunlaşma" kararını göstererek veda etmişti. Ancak, Can Holding'e satış süreci uzadıkça uzamış ve akıllara "Acaba satış iptal mi oluyor?" sorusu gelmişti.

İddiaya göre, bu gecikmenin nedeni Kenan Tekdağ'dı.

Ben iddiaların yalancısıyım diyerek devam ediyorum...

Yıllardır Ciner Medyayı tek başına yöneten ve kendisine adeta bir 'medya imparatorluğu' kuran Kenan Tekdağ'ın 'güç zehirlenmesi' içinde olması Külliye tarafından rahatsızlık yaratıyormuş.

Hatta satış sürecinin gecikmesinin sebebi olarak da Tekdağ'ın bu tavırlarının olduğu gösteriliyor.

Can Grubu da Ankara'daki bu rahatsızlığa çözüm olarak ilk adımı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can'ı işin başına geçirmekle bulmuş. Bu hareket Külliye'yi keser mi bilmiyorum!

Can Holding'de Enerji Grubu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Can tek resmi imza yetkilisi olarak yayın grubunun bulunduğu Taksim'deki yerleşkesine konuşlanmış.



İşte bu durumun, yıllardır medya sektöründe istediği gibi at koşturan Kenan Tekdağ'ı rahatsız ettiği söyleniyor.

Tekdağ 'istifa eder mi?'

Ben bol sıfırlı maaşını bırakıp istifa edeceğine hiç ihtimal vermiyorum.

Habertürk TV'deki Güç Savaşı...

Bir diğer güç mücadelesi ise Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile Grubun Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır arasında yaşanıyormuş! Yeni patronların bu konuda işi oldukça zor görünüyor.

Kulis bilgilerine göre, bu çatışma bir süre görmezden gelinecek ve taraflardan biri ayrılmak isterse buna müdahale edilmeyecek.

Fesihler ve Yeniden Yapılanma...

Hareketliliğin yaşandığı bir başka nokta ise insan kaynaklarıymış... Hali hazırda sözleşmeleri Ciner Medya'da olan çalışanların sözleşmeleri feshedilerek yeni şirkete geçişleri sağlanıyormuş. Bu süreçte bazı çalışanlarla da yollar ayrılıyormuş. Bu durum, çalışanlar arasında tedirginliğe yol açmış. Hayırlısı olsun diyelim...

Dijitalleşme ve Yeni Dönem...



Yapısal anlamda gözle görülür en büyük değişiklik ise medya grubunun YouTube kanallarında yaşanacak. Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve HT Spor'un YouTube içerikleri, İstanbul merkezli Merzigo şirketi tarafından yönetilecek. Dijitalleşme hizmetleriyle birlikte medya grubunun farklı bir yöne evrileceği anlaşılıyor.

Sevgili okurlar, medya dünyasında dengeleri değiştiren bu gelişmelerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Habertürk'teki güç savaşları, yeniden yapılanma süreci ve dijitalleşme adımları, önümüzdeki dönemde sektörün gidişatını belirleyecek gibi görünüyor. Bakalım, bu kaynayan kazanın dumanı ne kadar yükselecek? Hep birlikte izleyip göreceğiz...

Yazmazsam olmaz!

KRT TV'de Kronikleşen Maaş Krizi...

Değerli okurlar, yazıma son noktayı koymuştum ama posta kutuma ard arda düşen KRT TV emekçilerinin mailine kayıtsız kalamadım... İki çift söz söyleyip müsaadenizi isteyeceğim.

İş insanı Fırat Bozfırat'ın sahibi olduğu KRT TV'de maaş krizi tüm şiddetiyle devam ediyor. Nisan ayının maaşları ne yazık ki, çalışanların hesaplarına yatmadı!

Bu durum, hem çalışanların ekonomik sıkıntılarla boğuşmasına neden oluyor hem de işverenin verdiği sözlerin sorgulanmasına yol açıyor.

Bozfırat, kanalı satın aldıktan sonra yaptığı konuşmada, KRT TV'yi bir atılım sürecine sokacaklarını ve çalışanların maaş sorunlarının bir daha yaşanmayacağını vaat etmişti. Ancak gelinen noktada bu sözlerin tutulmadığını ve çalışanların hak ettikleri ücretlere ulaşamadığını görüyoruz. Üstelik yemek kartları olan Sodexo'ların dahi doldurulmamış olması, çalışanların en temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığını gözler önüne seriyor.

Burada sormazsam olmaz sorular var:

Sayın Bozfırat, bu sektörde finansal sürdürülebilirliği sağlayamayacaksanız neden böyle bir işe giriş yaptınız?

Kanalı satın alırken finansal planlamalarınızı yapmadınız mı?

Yoksa bu süreçte başka hesaplarınız mı vardı ve bu hesaplar tutmadı mı?

Her ne olursa olsun, çalışanlarınızın mağduriyetini göz ardı edemezsiniz. İnsanlar, evlerine ekmek götüremezken, gece yastığa başınızı nasıl rahat koyuyorsunuz?

Sayın Bozfırat;

"Adaletin olmadığı yerde güven olmaz; güvenin olmadığı yerde ise hiçbir şey ayakta kalamaz." - Confucius

'Ekran Kedisi'ne ulaşmak için: medyaradar@gmail.com

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
TÜRKSAT, CABSAT 2025 Fuarı'nda!
TÜRKSAT, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A ve milli teknolojileriyle Dubai'de düzenlenen CABSAT 2025 Fuarı'na katıldı.



Şirketten yapılan açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bugün başlayan ve Orta Doğu'nun en büyük yayıncılık fuarı olan CABSAT 2025, 15 Mayıs'a kadar devam edecek.

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen fuarda, uydu haberleşmesi, dijital medya, içerik dağıtımı, yayın teknolojileri ve medya üretimi alanlarında 120 ülkeden yaklaşık 500 şirket ve 20 binin üzerinde sektör temsilcisi bulunuyor.

TÜRKSAT da, yeni nesil uydu hizmetleri ve AR-GE ürünleriyle fuarda boy gösteriyor.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A başta olmak üzere, 6 uydudan oluşan haberleşme filosunu ve özgün ürünlerini fuarda vitrine çıkaran TÜRKSAT, fuardaki temaslarıyla bölgesel pazarda büyümeyi ve ihracat odaklı işbirliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında 5 milyar kişilik kapsama alanı sunan TÜRKSAT uydularının özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi'ndeki yayıncılar ve veri hizmet sağlayıcıları tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

TÜRKSAT'IN ORTA DOĞU'DAKI İHRACAT PAYININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR
TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ve üst düzey yöneticilerin katıldığı fuarda, şirketin yerli AR-GE ürünü PeycON anten ailesi de görücüye çıkarken farklı coğrafyalarda ve uygulama alanlarında kullanılmak üzere geliştirilen HidrON, TerrON, MicrON ve AerON isimli yüksek performanslı hareketli uydu anten sistemleri, fuar katılımcılarına detaylı biçimde anlatılıyor.

Yayıncılık, uydu haberleşmesi, mobil bağlantı ve acil durum iletişimi gibi alanlarda TÜRKSAT'ın sunduğu çok yönlü çözümler de MENA Bölgesi'ndeki profesyonel ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

TÜRKSAT, CABSAT 2025 kapsamında gerçekleştirdiği temaslar ve planladığı işbirlikleriyle Türkiye'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarına yönelik uydu hizmetleri ihracatını artırmayı hedefliyor.

KAYNAK : AA - Haber 7

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
SPK'dan Acun Ilıcalı'ya 2 milyar liralık müjde



İş insanı Acun Ilıcalı'ya Sermaye Piyasası Kurulu'ndan iyi haber geldi. SPK, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'in 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. Kredi dışında borçlanmaya olanak tanıyan bu hamle sonrası Ilıcalı, uygun maliyetli ve daha uzun vadeli borçlanabilecek.

Acun Medya, TV8, TV8.5gibi medya kuruluşları sahibi olan Acun Ilıcalı'yı sevindiren haber Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) geldi.

Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü'nün Asbaşkanlığını da yapan Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8, 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu. SPK'nın 15 Mayıs tarihli haftalık bülteninde, TV8 Tv Yayıncılık A.Ş.'nin bu başvurusu onaylandı.

GEÇEN YIL DA 600 MİLYON İÇİN ONAY ALMIŞTI
Acun Ilıcalı, geçen yıl da borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurmuştu. Sermaye Piyasası Kurulu, Haziran 2024'te, TV8'e 600 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracına izin vermişti.

BORÇLANMA ARACI İHRACI NEDİR?
Borçlanma aracı ihracı, bir şirketin banka kredisi dışında sermaye piyasasından borçlanmasına olanak tanıyan finansal enstrümanları ifade ediyor. Bu ihraçlar, mevcut piyasa koşullarında bankacılık sistemi üzerinden sağlanacak kredilere oranla daha uygun maliyetli ve daha uzun vadeli borçlanma imkanı sağlıyor.

Tahvil veya bono ihracı yapan şirketler hem kaynaklarını çeşitlendirme hem de kredi karşılığında verdikleri teminat yükümlülüklerinden kurtulma imkanı yakalıyor. Bankacılık sistemi üzerinden borçlanmalarda faiz oranı ve ödeme şeklini banka belirliyor. Öte yandan tahvil ve bono ihracında ise ödeme şeklini belirleyen taraf ihraççı şirket oluyor. Tahvil ihracı yatırımcılara doğrudan likiditeye ulaşma imkanı sunarken, ihraççı şirketin bilançosunda borç olarak yer aldığından tahvil sahiplerine ödenen faizler vergi matrahından düşülebiliyor.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Türkiye'nin uzay hamlesi yunan manşetlerinde panik çanı çaldırdı



Yunan medyasının manşeti, Türkiye'nin yerli uydu ve uzay gözetleme kapasitesini mercek altına aldı. Göktürk uyduları ve Türksat 6A ile Ankara, uzayda üstünlüğü hedeflerken, İtalya iş birliği Ege'de güç dengesini değiştirebilir.

Yunan medyasının Türkiye'nin uzay ve savunma kapasitesine ilişkin yaptığı detaylı analiz, bölgedeki güç dengelerini yeniden sorgulatıyor. Ankara'nın yerli ve milli uyduları ile İtalyan ortaklığıyla geliştirdiği ileri gözetleme sistemleri, Ege ve Doğu Akdeniz'de görünmez bir satranç tahtası kuruyor. Yunanistan, bu gelişmeleri "sessiz ama şiddetli" bir güç transferi olarak değerlendirirken, Türkiye'nin uzayda kazandığı üstünlüğün geleceğin jeopolitiğini şekillendireceğine dikkat çekiyor.

Yunan gazetesinin manşeti, görünmez satranç tahtasının taşlarını bir kez daha yerinden oynattı. Yunan savunma odaklı platform, Türkiye'nin yıllardır ilmek ilmek dokuduğu yerli-milli uydu ağını ve İtalyan ortaklı projelerle büyüttüğü uzay gözetleme kapasitesini anlatırken satır aralarına şu soğuk ikazı yerleştiriyor: "Ankara artık uzayda çok gözlü bir dev; kim önce görürse, cepheyi de o çizer."

Ankara'nın göğe fırlattığı Göktürk-1 ve Göktürk-2, optik lensleriyle yıllardır istihbarat toplayan sessiz avcılar. Şimdi sıra, her türlü hava koşulunda millimetrik görüntü sağlayacak SAR radarlı Göktürk-3'te. Yetmedi: Türksat 6A ile haberleşme hattını ulusal güvenlik zırhına kavuşturacak, Ege'den Doğu Akdeniz'e kadar uzanan satranç tahtasını uzaydan gözetecek. (ilk deneme sesini alalım bu cümlede)

Yunan basını asıl tehlikeyi şu satırlarda tanımlıyor: İtalya'nın Türkiye ile "sıkı iş birliği."  Yunan analizleri bu tabloyu, Ege'de "sessiz ama şiddetli" bir güç transferi olarak okuyor.

Yunanistan da farkında; bu oyunda ışık hızında bilgiyi kapıp hamle yapan, sadece semayı değil, yarının jeopolitiğini de yazacak.

Haber 7

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Kenan Tekdağ duyurdu... Bloomberg HT'ye yeni programlar koordinatörü!

Hülya Arslan Akoğul, medya kariyerindeki başarılı yolculuğuna Bloomberg HT'de Programlar Koordinatörü olarak devam edecek.

Can Grubu'nun hisselerini devraldığı Ciner Yayın Holding bünyesindeki Bloomberg HT'den üst düzey görevlendirme haberi geldi.

Habertürk TV'de Görsel Koordinatör olarak yıllarca önemli projelere imza atan ve medya alanında güçlü bir kariyer geçmişi bulunan Hülya Arslan Akoğul, Bloomberg HT'nin Programlar Koordinatörü oldu.

Atama kararı, Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ tarafından duyuruldu.



Hülya Arslan Akoğul kimdir?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Hülya Arslan Akoğul, kariyeri boyunca medya sektöründe fark yaratan işlere öncülük etti. Habertürk'teki görev süresi boyunca hem izleyici kitlesini genişleten hem de sektörel standartları yükselten projelerde yer aldı. Akoğul evli ve iki çocuk annesi.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Can Yayın Holding'te neler oluyor? Kimler yol ayrımında?

Kenan Tekdağ'ın artık 'tek adam' olmadığı yani, 'astığı astık kestiği kestik' dönemi kapandı!

Can Grubu'nun Ciner Grubu'ndaki hisseleri devralmasıyla birlikte, grupta hareketli günler yaşanıyor. Bu hareketlilik, Show TV'nin 6 yıldır Genel Müdürlüğü görevini yürüten Esra Baydar'ın vedasıyla daha da belirginleşti. Baydar'ın çalışma arkadaşlarına gönderdiği 'veda e-postası', sadece bir ayrılık mesajı değil, aynı zamanda perde arkasında yaşananların da ipuçlarını taşıyor.



E-postada dikkat çeken bir bölüm, bu vedanın sadece profesyonel bir ayrılık olmadığını bana düşündürüyor. Değişim rüzgârlarının estiği bu süreçte, Baydar'ın vedası bir dönemin kapanışını ve yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor! Kulislerde konuşulanlar ve yaşananlar, bu sürecin son derece sancılı olduğunu gösteriyor.

Nasıl mı?

Ciner Medya'nın önemli isimlerinden biri olan Esra Baydar, Didem Ciner'in yakın çalışma arkadaşı olarak tanınıyordu. Ciner Yayın Holding Kurumsal İletişim Grup Direktörlüğü görevini üstlenmiş ve ardından Show TV'nin Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı. Bu kariyer yolculuğu, onun Ciner Ailesi tarafından ne denli takdir edildiğini açıkça ortaya koyuyordu.

Esra Baydar'ın vedası, sadece bir ayrılık değil, aynı zamanda dikkat çekici bir mesaj içeriyordu. Şimdi gelin Baydar'ın veda mailinde dikkatimi çeken o bölüme bir bakalım;

"...Medya sektöründeki başarılarla dolu yolculuğu boyunca yanında yürümekten her zaman onur ve gurur duyduğum Sayın Didem Ciner ve Ciner Grubu Başkanı Sayın Turgay Ciner başta olmak üzere; yıllarca omuz omuza çalıştığım medya grubumuzun tüm yönetici ve emekçilerine sonsuz teşekkür ediyorum."

Bu veda yazısında kim yok değerli okurlar? Kenan Tekdağ!

Peki, neden? Gelin, bu soruya birlikte yanıt arayalım.

Bildiğiniz üzere, Ciner Yayın Holding'in hisselerinin Can Yayın Holding'e devriyle birlikte yeni bir dönem başlamıştı. Bu süreçte, yönetim kurulu da yeniden şekillendi. Kenan Tekdağ Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanırken, Başkan Vekili Mehmet Şakir Can ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak da Kemal Can görev almıştı.



Kenan Tekdağ'ın artık 'tek adam' olduğu yani, 'astığı astık kestiği kestik' dönemi kapandı!

Yeni yönetim, geçiş sürecinde dengeleri gözetmek adına mevcut kadroyu belli ölçüde koruma çabasında olsa da 'kendi adamlarını' bu kadro içine yerleştirmek adına yürüttükleri çalışma huzursuzluğun başında gelmekte.

Bu anlamda Ankara'dan isimler istendiği de dilden dile dolaşıyor! Ankara derken neyi kastettiğimi anlamışsınızdır!

Bu gelişmeler ışığında Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT'nin üst düzey yöneticileri, Can Yayın Holding'in yeni düzenine karşı tepkilerini açıkça dile getiriyormuş.



Çıkış talepleri artarken, "Turgay Ciner'in adamı, Kenan Tekdağ'ın adamı?" ayrımı gerginliği arttıran bir başka etken. Özellikle HaberTürk'te, "Kenancılar ve Cinerciler" savaşları başlamış durumda.

Şimdi gelelim her köşe başında konuşulan diğer kulis bilgilerine...

Bazı ekran yüzleri ve Can Ailesi'ne yakın(mış) gibi görüntü veren isimler, sık sık patron katına çıkarak içeride konuşulanları ve yönetici pozisyonundaki kişilerin özel hayatlarına kadar bilgileri paylaşıyormuş.

Bu davranışlar, kurum içinde ilişkileri zedelemiş ve huzursuzluk yaratmış...

Öte yandan, Turgay Ciner'in sahibi olduğu Sefaköy'deki stüdyoları yeni yönetime kapattığı ve Taksim'deki merkez binanın da boşaltılmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Bu gelişmeler, Can Yayın Holding'de uzun bir süre huzursuzluk yaşanacağının sinyallerini veriyor.

Öyle ki, medya dünyamızın gözü, kulağı ve sesi olan MedyaRadar'da "HaberTürk'te bomba ayrılık" başlıklı haberleri daha sık görmeye hazırlıklı olmalıyız.

Şimdi sıkı durun, asıl bombayı patlatıyorum...

Kısa bir süre önce yatırımlarını yurtdışına taşıyan Turgay Ciner'in, eski sağ kolu Kenan Tekdağ olmadan 'medyaya yeniden giriş' yapma ihtimaline hazır olun.

Medya dünyasında taşların yerinden oynadığı bu dönemde, Turgay Ciner'in satış sürecinde ve sonrasında yaşananlardan dolayı 'hırs yaptığı' konuşuluyor.

Görünen o ki, medya sahnesinde daha pek çok hareketlilik bizi bekliyor. Bu değişimlerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.

Kayyum Atanan Flash Haber'in Vicdan Sınavı...



Değerli okurlar, hangi kurum olursa olsun, işten çıkartma haberlerini duyduğumda yüreğimde derin bir sızı hissederim. Hele ki bu dönemde iş bulmanın, adeta aslanın midesinden bir lokma ekmek koparmaktan daha zor olduğu gerçeğiyle yüzleşmek, bu acıyı daha da artırıyor.

Yakın zamanda MedyaRadar'da okumuş olabilirsiniz; Flash Haber'e kayyum atanmasının ardından göreve gelen Serkan Fıçıcı, kurumda bir revizyon süreci başlatmış ve bu süreçte Fatin Dağıstanlı ile gazeteci-yazar Türkan Varol'un işine son vermişti. İş hayatında bu tür durumlar kuşkusuz çoğumuzun başına da gelmiştir. Dün itibarıyla bu işten çıkarmalar devam etti ve 21 kişi daha işsiz kaldı.



Bu 21 kişi arasında benim de yakından tanıdığım bir meslektaşım, Nagehan Akbulut Varol da bulunuyordu. Nagehan, mesleğine gönül vermiş, parlamento muhabirliği konusunda yetkin bir gazetecidir. Ancak onun hikâyesi, yalnızca mesleki başarılarıyla değil, kişisel trajedisiyle de yürek burkuyor. Kısa bir süre önce hastanede tedavi gören değerli evladı Kuzey Baran'ı kaybeden Nagehan, evlat acısının derin yaralarıyla hayata tutunmaya çalışıyordu. Böylesi bir dönemde ve bayram arifesinde onu işten çıkarmak, hangi vicdanın ürünü olabilir?

İnsanlık, yalnızca başarılarla değil, zor zamanlarda gösterdiği merhametle ölçülür. Çünkü gerçek adalet, yalnızca kuralların değil, vicdanın da sesini dinleyebilmektir. NOKTA!

TRT'nin Kıbrıs Çıkmazı!

Bu arada bir önceki yazımda TRT'nin 6 yıldır atıl hale gelen Ulus yerleşkesinde restorasyon ve güçlendirilme çalışmalarının başladığını kafamdaki sorular eşliğinde yazmıştım.

Bu yazıdan sonra KKTC'den bir okurumuz 'sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması' kapsamında tutuklanan TRT Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan'ın hala bu görevde olduğunu hatta sosyal medya hesabında bu unvanı taşımaya devam ettiğini söyledi. Baktım gerçekten de öyle!

Şaşırdım mı? HAYIR ŞAŞIRMADIM!



Kıbrıs'taki değerli okurumuza diyorum ki; "TRT'dir olur böyle şeyler!" TAKILMA BUNLARA!



Medya, hakikatin aynası değil; çıkarların ve güç oyunlarının yansıdığı eğri bir camdır."

Kalın sağlıcakla...

'Ekran Kedisi'ne ulaşmak için: medyaradar@gmail.com

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
2025 UEFA Uluslar Ligi Yarı Finalleri TV8'de



Avrupa'da büyük ölçüde liglerin sona ermesiyle beraber gözler hazırlık maçlarına, transferlere ve elbette oynanacak milli maçlara çevrilmeye başlandı.4-5 Haziran tarihlerinde, uzun zamandır heyecanla beklenen UEFA Uluslar Ligi yarı final maçları oynanacak. Müsabakalar TV8 üzerinden şifresiz şekilde izlenebilecek.
Almanya ve Portekiz Münih'te Karşılaşacak

UEFA Uluslar Ligi yarı finallerinde gözler dev bir karşılaşmaya çevrilecek. Avrupa'nın iki büyük ekolü Almanya ve Portekiz, 4 Haziran akşamı Münih'te kozlarını paylaşacak. Yıldızlarla dolu takımlar, finale yükselmek için sahaya çıkacaklar.

Almanya, ev sahibi olmanın avantajını kullanmak isterken; Portekiz ise yıldızlarla dolu kadrosuyla zafere ulaşmayı hedefliyor. Portekiz cephesinde Cristiano Ronaldo'nun son turnuvalarından biri olabilir. Futbolseverler, 4 Haziran'da saat 22.00 itibarıyla TV8 ekranlarından şifresiz olarak bu maçı izleme şansı bulacaklar.

4 Haziran Çarşamba
22.00 Almanya-Portekiz | TV8
İspanya'nın Rakibi Fransa

5 Haziran akşamı Stuttgart'ta dev bir futbol randevusu var. UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde İspanya ile Fransa, final bileti için sahaya çıkacak. Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak bu heyecan dolu mücadele, TV8 ekranlarından şifresiz olarak canlı yayınlanacak. Kazanan ekip, 8 Haziran'da oynanacak finalde Almanya-Portekiz eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

İspanya, genç yıldızlarıyla yeniden yapılanan ve pas oyununu modern tempoyla birleştiren bir takım görüntüsü veriyor. Takımda özellikle de Lamine Yamal ön plana çıkıyor. Kylian Mbappe'nin liderliğindeki Maviler ise bu maçta epey iddialı. Bu muhteşem yarı final maçını 5 Haziran akşamı 22.00 itibarıyla TV8'den izleme şansı bulabilirsiniz.

5 Haziran Perşembe
22.00 İspanya-Fransa  | TV8

The #NationsLeague awaits.. 𝗖𝗢𝗠𝗘 𝗔𝗡𝗗 𝗦𝗛𝗢𝗪 𝗨𝗦 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗦𝗨𝗣𝗣𝗢𝗥𝗧 𝗜𝗡 𝗚𝗘𝗥𝗠𝗔𝗡𝗬!!

Get your tickets 𝗡𝗢𝗪 for the Spain 🆚 France semi-final on 5 June at 21:00.

🎟️ 𝗕𝗨𝗬 𝗧𝗜𝗖𝗞𝗘𝗧𝗦 𝗛𝗘𝗥𝗘 | https://t.co/life4kt8Kf#VamosEspaña pic.twitter.com/UurLYu64Jp

-- Spanish Football (@SpainIsFootball) May 29, 2025

Spor Ekranı

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Türksat'tan Suriye'ye İş Birliği Ziyareti



Türksat A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay başkanlığındaki heyet, Suriye'de uydu haberleşmesi, afet iletişimi ve kamu hizmetlerinin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla Şam'da bir dizi resmî temas gerçekleştirdi.

Ziyaretlerde Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay'a Türksat Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel, e-Devlet Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koca, İş Geliştirme ve Satış Direktörü Ömer Şamil Açba ile Yayıncılık ve Servisler İş Geliştirme ve Satış Müdürü Akif Yüksel eşlik etti.

Heyet; Suriye İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdusselam Heykel, Enformasyon Bakanı Hamza Moustafa ve Acil ve Afet Bakan Yardımcısı Hussam Hallak ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde Türksat'ın özellikle uydu haberleşme çözümleri, teleport altyapısı ve e-Devlet Kapısı sistem mimarisi gibi kamu hizmetlerinin dijitalleşmesine yönelik deneyimi hakkında kapsamlı bilgi paylaşıldı. Ayrıca Suriye'nin kırsal bölgelerinde iletişim altyapısının iyileştirilmesi, televizyon yayıncılığı ve veri aktarımı, afet durumlarında sürdürülebilir iletişim olanaklarının sağlanması ile e-Devlet uygulamalarının geliştirilmesine yönelik ortak projeler ele alındı.

Görüşmelerde iş birliği alanlarının somut projelerle hayata geçirilmesi amacıyla teknik düzeyde temasların devam ettirilmesinde mutabık kalındı.

KAYNAK : Haber7

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 8,859 Konu 358 Beğeni 203 Puan 14,709
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 8,859
  • Konu 358
  • Beğeni 203
  • Puan 14,709
  • Almanya / Diyarbakır
  • Kayıtlı
Türksat'tan yeni evlenenlere ücretsiz internet hizmeti



Türksat AŞ, "Aile Yılı" kapsamında, yeni evlenenlere 50 Mbps sınırsız internet hizmetini ilk 3 ay boyunca ücretsiz sunacak.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Aile Yılı" kapsamında evliliğe adım atan genç çiftlere yönelik kampanya başlatıldı.

Kampanya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen "Aile Yılı" vizyonuna katkı sağlamak ve evlenenlerin dijital ihtiyaçlarını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildi.



Bu kapsamda, yeni evlenenlere kurumun Kablonet markası üzerinden 50 Mbps sınırsız internet hizmeti, ilk 3 ay boyunca ücretsiz sunulacak, ardından gelen 12 ay boyunca hizmet için aylık 439 lira ödenecek.

Kampanya, yıl sonuna kadar altyapısı uygun olan tüm bölgelerde geçerli olacak. Ayrıca 50 Mbps hızın yanı sıra 100 Mbps hız için ilk 3 ay yine ücretsiz olmak üzere, sonraki 12 ayda aylık 589 lira, 200 Mbps hız için 639 lira, 500 Mbps hız için 739 lira ve 1000 Mbps hız için ise 839 lira ödenerek kampanyadan faydalanılabilecek.

Sadece evliliğin ilk yılı içinde başvuran çiftleri kapsayan bu fırsat, ekonomik destek sunmasının yanında, genç ailelerin dijital dünyaya güçlü bir başlangıç yapmasına olanak tanıyacak.

Aile yapısının güçlendirilmesinin sadece sosyal değil, aynı zamanda dijital anlamda desteklenmesi amacıyla başlatılan kampanyadan faydalanmak isteyen kullanıcılar, evlilik cüzdanlarıyla birlikte Türksat il müdürlükleri veya Kablonet satış noktalarına başvurarak tarifeye geçiş yapabilecek.

KAYNAK : AA