This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
1
Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler / Türksat, 15 Ağustos'tan İtibaren, Tüm SD Yayın Yapan Kanalları Sonlandıracak!
08 Ağustos 2026 | 00:51Alıntı yapılan: ★Recai Karakuş★ - 07 Ağustos 2026 | 17:07Türksat Televizyon Yayınları Yeni Nesil Uydularımıza Taşınıyor
7 Ağustos 2026 Cuma
Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından 2008 yılında hizmete alınan Türksat 3A uydumuz, uzun yıllardır ülkemizin ve yayıncılık sektörünün haberleşme ve televizyon yayıncılığı ihtiyaçlarına başarıyla hizmet vermektedir.
Türksat 3A uydumuzun televizyon ve radyo hizmetleri için tasarım ve teknolojik ömrünün sonuna yaklaşması ve televizyon yayıncılığında ulaşılan yeni küresel standartların izleyicilerimize en güçlü altyapıyla sunulması hedefleri doğrultusunda, uydu üzerinden hâlihazırda iletilmekte olan televizyon ve radyo yayınlarının, Türksat uydu filosunda yer alan yüksek kapasiteli diğer uydularımıza aktarılması planlanmıştır.
Söz konusu geçiş sürecinden hem vatandaşlarımızın hem de Türksat 3A uydumuz üzerinden yayın yapan televizyon kanallarının olumsuz etkilenmemesi ve yayın sürekliliğinin kesintisiz bir şekilde sağlanması amacıyla gerekli tüm teknik planlamalar yapılmıştır. Bu kapsamda yayın aktarımı, 15 Ağustos 2026 gününü 16 Ağustos 2026 gününe bağlayan gece gerçekleştirilecektir.
Yayınların aktarılacağı Türksat uyduları, Türksat 3A uydusu ile aynı yörünge konumunda bulunduğundan, izleyicilerimizin yeni bir uydu anteni kurmasına veya mevcut antenlerinin yön ve ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmasına gerek bulunmamaktadır.
Aktarım sonrasında uydularımız üzerinden sunulan SD ve HD televizyon yayınları mevcut yayın formatlarıyla devam edecek, izleyiciler yayınlarını aynı uydu anteni üzerinden takip edebilecektir.
Günümüzde yeni nesil televizyon ve uydu alıcılarının neredeyse tamamında standart bir özellik olarak yer alan ve Türksat A.Ş. tarafından geliştirilen TKGS (Türksat Kanal Güncelleme Sistemi) sayesinde, bu cihazlara sahip izleyicilerimizin kanal listeleri otomatik olarak güncellenecektir. Bu nedenle TKGS uyumlu cihaza sahip izleyicilerimizin herhangi bir ayar veya manuel kanal arama işlemi yapmasına gerek bulunmamaktadır.
TKGS özelliğini desteklemeyen daha eski nesil standart dahili veya harici uydu alıcısı kullanıcılarının ise yayın aktarımının ardından güncel televizyon ve radyo kanallarına ulaşabilmeleri için cihazları üzerinden yeniden kanal taraması yapmaları gerekmektedir.
Bu kullanıcılarımız, aşağıda paylaşılacak manuel tarama frekanslarını uydu alıcılarına girerek şebeke veya ağ taraması yaptırabilecek ve güncel yayınlara erişebilecektir.
Manuel Tarama İçin Frekans Yayın Parametreleri:
· 12380 MHz, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC 3/4
· 12423 MHz, Yatay H-polarizasyon, 30000 Sembol Oranı, FEC 3/4
Uydu alıcılarına girildikten sonra "Şebeke Taraması" yapılmalıdır. Türksat web sitemiz www.turksat.com.tr ve kurumsal sosyal medya hesaplarımız üzerinden gerekli bilgilere ulaşılabilir.
Türksat A.Ş., sahip olduğu uydu filosunu ve yayın altyapısını teknolojik gelişmeler doğrultusunda sürekli olarak yenilemekte; yayıncı kuruluşların daha güvenli, verimli ve yüksek kaliteli hizmet alabilmesi, izleyicilerin ise televizyon ve radyo yayınlarına kesintisiz ve daha kaliteli şekilde erişebilmesi amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.
Yeni uydularımızın sahip olduğu yüksek sinyal gücü sayesinde, yayınlar olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek; ayrıca artan kapasite verimliliğiyle daha yüksek çözünürlüklü (4K/Ultra HD) yayınların ekranlarımızda standartlaşmasına öncülük edilecektir.
Bununla birlikte, yeni uydularımızın genişletilmiş kapsama alanları sayesinde sadece yurt içindeki değil, çevre coğrafyalardaki izleyicilerimiz de yayınlarımıza çok daha kaliteli bir şekilde ulaşabilecektir. Vatandaşlarımızı çok daha üstün bir televizyon izleme deneyimiyle buluşturacak bu teknolojik terfi sayesinde; görüntü bozulmaları tarihe karışacak, etkileşimli hizmetler çok daha hızlı çalışacaktır.
Gerçekleştirilecek bu aktarım çalışmasıyla birlikte uydu kapasitesinin daha etkin kullanılması, yayın hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanması ve yayıncılık altyapısının gelecekteki ihtiyaçlara daha güçlü şekilde cevap verebilmesi hedeflenmektedir.
İzleyicilerimizin ve yayıncı kuruluşlarımızın, aktarım sürecine ilişkin Türksat A.Ş. tarafından yapılacak bilgilendirme ve duyuruları takip etmeleri önemle rica olunur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://turksat.com.tr/kurumsal/basin-medya/haberler/turksat-televizyon-yayinlari-yeni-nesil-uydularimiza-tasiniyor?fbclid=IwY2xjawTim3JwZG9mBGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDzQwOTk2MjYyMzA4NTYwOQABHrYNLfeAk4Ymtx0qjuGG8C-nBBfsZnE4L1Pxg-fNYUe2cm1f5mHgD6YtedRl_aem_Hqjv95hCL6vU3U0lZbWmcA
Hadi hayırlı olsun. Sonunda. Frekans listesini paylaşmadılar henüz büyük ihtimal haftaya cumaya doğru frekansı değişecek kanallar falan tam olarak netleşir
2
Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler / Karadeniz Televizyonu Yeniden Yayına Başlıyor!
22 Temmuz 2026 | 23:57
Hayırlı olsun. Uyduda karadeniz bölgesinden yayın yapan kanallardan çay tv hariç hiçbiri karadeniz kültürününü ve müziğini yansıtmıyordu maalesef. İnternetten ara ara takip ettiğim bir kanaldı. Umarım eski günlerine geri döner karadeniz iş adamları da kanala sahip çıkar inşallah. Dört gözle bekliyom yayın yapmasını
3
Faydalı Bilgiler / Demirören Medya Satılıyor!
11 Temmuz 2026 | 23:49
Belli başlı marka olan gazete ve tvler ayrı ayrı kişilere satılsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Tek bir şirkete satıldı mı yatırım olarakda zayıf kalıyorlar bu sefer. Umarım yeni sahipleri özellikle dsmartı eski günlerine geri döndürür
4
Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler / Turkuvaz Medya Grubu TV Kanalları; ve Radyoları Türksat 6A Uydusunda!
08 Temmuz 2026 | 16:51Alıntı yapılan: ★Recai Karakuş★ - 07 Temmuz 2026 | 23:06Bende halihazırda digitürk 4k plus olduğu için frekansı deneyimleme şansım yok şu an. Yaz sezonunda yaylaya çıkıyorum yayladayım şu an. Köyde olsam türksata bakan çanağımla bakardım :)Yayında Hocam....
5
Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler / Turkuvaz Medya Grubu TV Kanalları; ve Radyoları Türksat 6A Uydusunda!
07 Temmuz 2026 | 19:26
Turkuvaz grubu 6aya mı geçiyor yani? Hadi gözümüz aydın. Sonunda türksat yönetimi 6ayı hayırladı. Türksat yönetiminin tez zamanda 3a uydusunu taşıması gerek
6
Türksat 5A @ 30.9° E - Türksat 4B @ 50° E Uyduları Hakkındaki Haberler / Türkiye ile Katar'dan Uzayda Ortak Uydu Hamlesi!
06 Temmuz 2026 | 00:40
hayırlı olsun. valla yıllardır beklediğim bir haber aslında. ileriye dönük olarak katar beini yavaştanda olsa türk uydularına geliyor desek yeridir. ama eshail sat yıllardır 25 dereceyi kullanıyor. şimdi 50 derecedeki uyduyu nasıl kullanacaklar merak ediyorum. ayrıca neden 31 dereceyi değilde 50 dereceyi kullanmak istiyorlar anlamadım. acaba eshail grubu 25i bırakmayı mı düşünüyor. neyse zamanla göreceğiz neler olacak diye
7
Flysat'tan Haberler / Flysat'tan Güncel Frekans Değişiklikleri
13 Haziran 2026 | 13:00
kapanmasına üzüldüğüm tek site. dile kolay 25 yıldır bu sayfayla uydu dünyasını takip ettik. hatta yeri geldi bizlerde çok kez frekans değişimi haberi yolladık. keşke başka birileri siteyi alıp tekrar açsa. böyle güzel bir site kapanmayı haketmiyor çok üzüldüm gitmesine sanki uydu dünyası yetim ve öksüz kalmış gibi
8
D-Smart / D-Smart'tan Haberler
01 Haziran 2026 | 21:54
Dizismart premium dsmarttan ayrıldı.
Böylece dsmartın kendi özel kanal sayısı 6ya düştü.
Moviesmart Classic
Moviesmart Türk
Dizismart Max
Sporsmart 1
Sporsmart 2
Çocuksmart
Böylece dsmartın kendi özel kanal sayısı 6ya düştü.
Moviesmart Classic
Moviesmart Türk
Dizismart Max
Sporsmart 1
Sporsmart 2
Çocuksmart
9
Exxen / EXXEN‘den Haberler ve Spor Yayın Akışı
10 Mayıs 2026 | 17:18
ah exxen ah. keşke zamanında uydudan platform tarzı bişey olsaydın da şu an paraya para demesedin. istanbuldaki internet altyapısına güvenip internet platformu oldun şimdi en alakasız ligleri alıp yayınlıyorsun. maç yayınını UYDUDAN yapmadığın sürece isterse yıldırım hızı internet olsun çöpsün arkadaş o kadar net yani
10
Radyolar / Türkiye'deki Radyolardan Güncel Haberler
10 Mayıs 2026 | 17:15Alıntı yapılan: ★Recai Karakuş★ - 05 Mayıs 2026 | 16:07
Müzik On Air
ulusal bazda yayın yapmak istiyorsan ya her ilde karasalda olacaksın ya uyduda olacaksın. internet tabanlı yayınlarda bi yere kadar bence
11
Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler / Türksat Uydusu ile İlgili Güncel Konu, Yorum ve Sorular
10 Mayıs 2026 | 17:10Alıntı yapılan: ★Recai Karakuş★ - 05 Mayıs 2026 | 02:56
sürekli şu kadar uydumuz var diye övünüp diğer taraftan uyduda yayın yapan kanalların kapanması internete geçmesi ne tezat durum. eskiden frekans değişiklikleri iple çekerdik şimdi aynı derecede 4 tane uydu var. biri full dolu öbürünün ömrü bitti diğer ikiside bomboş dolaşıyor. daha avrupaya bile açılamamışız sabah akşam kongreler konferanslar düzenleyip şu kadar uydumuz var diye hava atıyoruz. ama ne yerel kanalları ne ulusal kanalları uydularımızda tutamıyoruz. türksat yönetiminin derhal değişmesi gerek memur zihniyetiyle uyduculuk yapılmaz. maaaşımı alayım gerisi ne olursa olsun derdinde birçok yönetici. linkedlnde eleştiri yorumu yazınca da engel atıyorlar direk çünkü verecek cevapları yok hiçbirinin
12
Digiturk / DigiTürk'ten Haberler
10 Mayıs 2026 | 17:05Alıntı yapılan: ★Recai Karakuş★ - 05 Mayıs 2026 | 02:58
yıldız dolu kullananlara büyük haksızlık. madem film dizi içeriğini spor pketlerine açıyorsun biz neden yıldız dolu kullanıyoruz ki
13
D-Smart / D-Smart'tan Haberler
31 Mart 2026 | 02:5514
D-Smart / D-Smart'tan Haberler
14 Mart 2026 | 04:18Alıntı yapılan: ★Recai Karakuş★ - 13 Mart 2026 | 22:41
Haber için Teşekkürler @Hayresoğlu Hocam...
Frekansı yanlış yazmışım ustam. Verrical yazmışım Horizantal olacak alıntıyı telrar düzenlersin milletin kafası karışmasın.
15
Türksat 3A,4A,5B,6A-42.0°E-Uyduları Hakkındaki Haberler / Türksat'tan Güncel Frekans Değişiklikleri
13 Mart 2026 | 19:40
DSMART YENİ KANAL....!!!
12245 V 27500 DVB-S2 8PSK 27500 5/6
COSMO EN
12245 V 27500 DVB-S2 8PSK 27500 5/6
COSMO EN
Uydu Forumu




