UYARI!

Kullandığınız tarayıcının JavaScript kullanımı kapalı olduğundan sayfada bloke halindesiniz.

Sayfamızın tasarımı JavaScript kodları ile daha düzgün çalışmakta olduğundan bu uyarıyı aldığınızı belirtmek isteriz.

Sözcü TV'nin Yayın Akışı - Türkiye'deki TV Kanallarıyla İlgili Haberler - Sayfa 10 - Page 10 of 10
UydumTürk UydumTürk UydumTürk

UydumTürk

Fark Edilmeyeni Görür, Söylenilmeyeni Yazar!
16 Yaşındayız!
07 Aralık 2025 | Saat: Yükleniyor...

Sözcü TV'nin Yayın Akışı

Başlatan ★Recai Karakuş★, 29 Nisan 2021 | 17:03

NOW TV’nin Yayın Akışı »
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
İleti 10,526 Konu 391 Beğeni 209 Puan 16,661
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • 👑Hakimiyet;Alemlerin👑RABBİ Yüce ALLAH'INDIR👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Yeni bir sayfa mı açılıyor? Sözcü'de Yılmaz Özdil, Güney Öztürk, İpek Özbey iddiası!

Sözcü TV sabah saatlerinde Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakmakçı'nın vedası ve ardından aralarında haber koordinatörü, haber müdürü ve ekran yüzlerinin de yer aldığı 14 ismin işten çıkartılmasıyla sarsıldı. Bu 'deprem'in ardında yönetim değişikliğinin yattığı öne sürülüyor.

Sözcü TV'de sabah saatlerinde başlayan hareketlilik, toplu işten çıkarmalarla büyüyen bir 'tenkisat' dalgasına dönüştü.

Kanalda 3 yıldır Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Özgür Çakmakçı görevinden ayrılırken, aralarında ekran yüzleri, haber müdürleri ve muhabirlerin de bulunduğu 14 çalışanla daha yollar ayrıldı.

Bu sürecin arka planında gazeteci-yazar Yılmaz Özdil'in Sözcü ve Korkusuz gazeteleri ile Sözcü TV'yi içeren Sözcü Medya Grubu Başkanlığı görevine getirilmesi yatıyor. Özdil'in yanısıra grupta iki ayrı atama daha gercekleşti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Güney Öztürk Sözcü TV Genel Müdürlüğüne, Sözcü TV Programlar Koordinatörü ve ekran yüzü İpek Özbey ise Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi.

GÜNEY ÖZTÜRK KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu Güney Öztürk, gazeteciliğe 1993'te Sabah Gazetesi Dış Haberler Servisi'nde başladı. 1999'da Sabah Dış Haberler Müdürlüğü'ne getirilen Öztürk, 2002'de "Bağımsız gazetecilik" sloganıyla kurulan Vatan Gazetesi'ne geçti, burada da aynı görevi yürüttü. 2004'te Vatan'ın Ekler Yayın Yönetmenliği'ni üstlenen Öztürk, Kırmızı, Vatan 34, Vatan İki gibi günlük eklerin de yönetmenliğini yaptı. Milliyet Gazetesi Hafta Sonu Ekler'i yönetti. Zafer Mutlu'nun Oksijen Gazetesinin yazı işlerinde görev aldı. Bir süredir Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarı olarak görev yapan Öztürk evli ve bir çocuk babası.

İPEK ÖZBEY KİMDİR?

İşletme okudu, Sosyoloji okuyor. Gazeteciliğe, Söyleşi dergisiyle başladı. Hürriyet ve Cumhuriyet Gazetesi'nin Pazartesi Söyleşilerini yaptı. Halk TV'de tartışma programları sundu. Sözcü Gazetesi'nde söyleşilerine devam ederken, Sözcü TV'de Kırmızı Beyaz ve Karşı Karşıya adlı programları hazırlayıp sunmaktadır. 'Kırık Matruşka' adlı bir romanı, 'Manşet: Türkiye Konuşuyor', '15 Temmuz: Demokrasi Kahramanları' ve 'Dragos' ve Doç. Dr. Onur Alp Yılmaz ile birlikte yazdıkları 'Orta Sınıfın Düşüşü' adlı kitapları bulunmaktadır. Adnan Oktar Operasyonu'nun başındaki polis müdürü Furkan Sezer ile yaptığı söyleşiyle TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri'nde en iyi program ödülü aldı, öldürülen Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan "Katili herkes biliyor" başlıklı röportajıyla övgüye değer görüldü. Özbey aynı zamanda ÇGD Uğur Mumcu Ödülü sahibidir.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Sözcü'nün hukuk danışmanı bakın kim oldu! Kasım ayından bu yana...

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'ın, Kasım ayından bu yana Sözcü Medya Grubu'na hukuk danışmanlığı yaptığı ortaya çıktı.

Gazeteci İnan Demirel'in sosyal medya paylaşımına göre, Barkın göreve Kasım ayı başında getirildi. Demirel, Barkın'ın atamanın Sedat Peker ile herhangi bir bağlantısı bulunmadığını belirttiğini aktardı.

Gazeteci Demirel, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sözcü TV'deki Yılmaz Özdil öncesi işten çıkarmalar hakkında konuşurken Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'ın Sözcü grubunun avukatlığını üstlendiğini duydum. Ersan Bey'i arayıp sordum, doğruladı. Kasım başından bu yana grubun avukatıymış. Yılmaz Özdil'le yakınlığı sebebiyle akla Sedat Peker geliyor tabii. Barkın bunun Peker'le ilgisi olmadığını söyledi."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Yeni yapılanma sonrası ilk transfer! Halk TV'nin ünlü ekran yüzü Sözcü TV ile anlaştı!

Halk TV ekranlarında hafta sonu ana haber bülteni ve "Halkın Haberi" programını sunan Ekrem Açıkel, Sözcü TV'ye transfer oldu. Açıkel, yeni dönemde kanalda hafta sonu Ana Haber bültenini sunacak ve prime time'da (PT) bir haber programının moderatörlüğünü üstlenecek.

Sözcü TV'de dün yaşanan yönetim değişikliğinin ardından, kanalda yeni dönemin ilk transferi Ekrem Açıkel oldu. Yeni yapılanmada Yılmaz Özdil Sözcü Medya Grup Başkanı, İpek Özbey ise Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni görevine getirilmişti.

Ekrem Açıkel, Sözcü TV'de hafta sonu ana haber bültenini sunacak. Deneyimli gazeteci, Sözcü TV'de sadece hafta sonu ana haber sunmakla kalmayacak; aynı zamanda prime time kuşağında da bir haber programının moderatörlüğünü yapacak.

TGRT'den Halk TV'ye, oradan Sözcü TV'ye uzanan yol

Ekrem Açıkel, uzun süre TGRT Haber'de ana haber bültenini sunmuş; özellikle ekonomi politikalarına yönelik eleştirileriyle dikkat çekmişti. Bu eleştirilerin ardından kanal ile yollarını ayıran Açıkel, Mart 2023'te Halk TV'ye katılmış ve burada önce gündüz kuşağında, ardından "Ekrem Açıkel ile Hafta Sonu Ana Haber" ve "Ekrem Açıkel ile Halkın Haberi" programlarıyla izleyici karşısına çıkmıştı.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Gürsel Tekin'den Sözcü TV ve değişim çıkışı! 'Olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum...'

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, Sözcü TV'deki görev değişikliğini 'olumlu' değerlendirdi ve "Uzun süredir tek taraflı bir yayıncılık anlayışının gölgesinde kalan Sözcü TV'nin, halkın gerçek sözcüsü olma niteliğini yeniden kazanmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü TV, dün sabah saatlerinde Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakmakçı'nın vedası ve ardından aralarında haber koordinatörü, haber müdürü ve ekran yüzlerinin de yer aldığı 14 ismin işten çıkartılmasıyla sarsıldı. Bu 'deprem'in ardında yönetim değişikliğinin yattığı öne sürüldü. MedyaRadar'ın haberine göre bu sürecin arka planında gazeteci-yazar Yılmaz Özdil'in Sözcü ve Korkusuz gazeteleri ile Sözcü TV'yi içeren Sözcü Medya Grubu Başkanlığı görevine getirilmesi yatıyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, yaşanan değişikliği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi.

Yönetim değişikliğini Sözcü TV açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum" diyen Gürsel Tekin, "Uzun süredir tek taraflı bir yayıncılık anlayışının gölgesinde kalan Sözcü TV'nin, halkın gerçek sözcüsü olma niteliğini yeniden kazanmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni yönetimin; kişisel haklara saygılı, herkesin söz hakkını gözeten, tek taraflı yayıncılıktan uzak ve demokratik iletişim kanallarını açık tutan bir anlayışla hareket edeceğine inandığını da vurgulayan Tekin, "Sayın Özdil ve Sayın Özbey'e yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu değişimin, geçmişteki yanlış pratikleri geride bırakarak daha özgür, daha adil ve daha kapsayıcı bir gazetecilik dönemine vesile olmasını temenni ederim" dedi.

İşte Gürsel Tekin'in paylaşımının tamamı:

Kamuoyuna yansıyan yönetim değişikliğini Sözcü TV açısından olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Uzun süredir tek taraflı bir yayıncılık anlayışının gölgesinde kalan Sözcü TV'nin, halkın gerçek sözcüsü olma niteliğini yeniden kazanmasını umuyoruz.

Sözcü Medya Grubu Başkanlığına getirilen Yılmaz Özdil ile Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen İpek Özbey'in tüm bu olumsuzlukları gidereceğine, kanalı daha tarafsız, daha çoğulcu ve gerçek habercilik çizgisine taşıyacağına inancım tam.

Yeni yönetimin; kişisel haklara saygılı, herkesin söz hakkını gözeten, tek taraflı yayıncılıktan uzak ve demokratik iletişim kanallarını açık tutan bir anlayışla hareket edeceğine inanıyorum.

Sayın Özdil ve Sayın Özbey'e yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu değişimin, geçmişteki yanlış pratikleri geride bırakarak daha özgür, daha adil ve daha kapsayıcı bir gazetecilik dönemine vesile olmasını temenni ederim.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Özdil-Özel kavgası yeni bir boykota neden olacak mı?

Sözcü Grubu'nun başına Yılmaz Özdil'in geçmesi, medya dünyasında bomba etkisi yaratırken; Özdil-Özel geriliminin CHP ile Sözcü arasında gizli/açık bir boykot krizine dönüşüp dönüşmeyeceği merak ediliyor.

Deneyimli gazetecinin Sözcü Grubu'nun başına geçmesinden sonra gündeme oturan soru:

Sözcü TV'de deyim yerindeyse yer yerinden oynadı; bir yıldır Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Özgür Çakmakçı'yla yollar ayrıldı.
Hemen ardından da aralarında ekran yüzlerinin, haber müdürlerinin ve muhabirlerin de bulunduğu 14 çalışanın işine son verildi.
Bu ayrılıklara gerekçe olarak da kanalın reytinglerde hedeflediği oranlara ulaşamaması gösterildi.

TEK SÜRPRİZ GÜNEY ÖZTÜRK!
Peki; ayrılanların yerlerine kimler geliyor?
Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği'ne, kanalın zaten şu anda "her şeyi" olan İpek Özbey getirilirken, televizyonculuk deneyimi hiç bulunmayan Sözcü Yazı İşleri Müdürü ve Yazarı Güney Öztürk de Genel Müdür oldu.
Sözcü Medya Grubu'nun başına ise gruba zaten bu görevin sözünü aldığı için döndüğü söylenen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil getirildi.

'ABİLİK YAPACAK!'
Bir süre önce Sözcü yazarı Uğur Dündar'la ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le şiddetli polemiklere giren Yılmaz Özdil'in Medya Grup Başkanlığı'na getirilmesinin, gerek kanalda, gerekse politika arenasında yeni depremler yaratması beklenebilir...
Zaten bu görevlendirme açıklanır açıklanmaz Uğur Dündar başta olmak üzere bazı Sözcü yazarlarının yurtdışında yaşamını sürdüren patron Burak Akbay'la temasa geçerek, "O bu göreve getirilirse ben yokum" dedikleri, Burak Akbay'ın da kendilerine, "Bu geçici bir görevlendirme... Yılmaz Özdil iki-üç ay abilik yapıp kanalı toparlayacak. Kendisiyle öyle anlaştık" dediği öne sürülüyor...

ÖZEL-ÖZDİL KAVGASI!
Yılmaz Özdil'in Sözcü Medya'nın başına geçmesinden en büyük rahatsızlığı duyan kişi ise kuşkusuz CHP Genel Başkanı Özgür Özel...
Özdil ile Özel yakın geçmişte birçok kez sert polemiklere girdi.
Özel, Özdil'i "Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte 'Bidon Kafa' diye köşe yazısı yazmış arkadaş... Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var" diye eleştirmişti..

'İFTİRANI YEDİRECEĞİM!'
Yılmaz Özdil ise, X hesabından Özel'e şöyle cevap vermişti:
"Buket Aydın'ın lideri Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim.
'Erken seçim istemiyor, AKP'nin toparlanmasına fırsat tanıyor' dediğim için bana saldıran Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim.
Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi Özgür Özel, sana bu iftiranı yedireceğim.
'Bütün dünyada, birinci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyen ilk ve tek genel başkan' dediğim için...
'AKP'nin dört yıl daha iktidarda kalması için özel çaba harcıyor' dediğim için bana saldıran özgür özel, bu iftiranı sana yedireceğim.
Bana milletvekiliyken yıllarca 'Yılmaz abi' diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını gözüne sokacağım."

'ARMUT GİBİ GEZİYOR!'
İkili son olarak da Özgür Özel'in uğradığı yumruklu saldırı sonrasında karşı karşıya gelmiş ve Özdil, Özel için, "Armut gibi geziyor. Ben gazeteciyim ama yine de silahla geziyorum" yorumunu yapmış, Özgür Özel de İpek Özbey'in Sözcü TV'deki programına katılarak bu sözleri ağır bir şekilde eleştirmişti.

BEKLE GÖR POLİTİKASI!
İşte; bu sert atışmalar sonrasında Yılmaz Özdil'in Sözcü Medya'nın başına geçmesinin, grubun CHP'yle olan ilişkilerini nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.
Kendisini yakından tanıyan bir kaynağa göre Özgür Özel, zaten sınırlı sayıda muhalif yayın organı olduğunu, bu nedenle Sözcü'den vazgeçme gibi bir lüksünün olmadığını düşünerek "bekle-gör" politikası izleyecek.
Ancak Yılmaz Özdil'in "kin"ini bilenler ise Özdil'in asla barışçı bir adım atmayacağını, bu durumda da taraflar arasındaki ilişkinin kopma noktasına gelebileceğini ve hatta CHP'nin Sözcü Grubu'na örtülü veya açık bir "boykot kampanyası" başlatabileceğini bile iddia ediyor.
İşte; işler bu aşamaya gelirse Burak Akbay devreye girecek ve daha önce de yaptığı gibi Yılmaz Özdil'i yeniden görevden alacak.
Yazıyı, medya çalışanlarının hak vereceği bir sözle bitirelim:
"Bir yerde Yılmaz varsa, orada olay vardır..."
Bu nedenle izlemeye devam edeceğiz!

Varol Ersoy Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Sözcü TV'de ünlü ekran yüzü için ayrılık iddiası: "Yılmaz Özdil varsa ben yokum"

Sözcü TV'de yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Ana Haber sunucusu Can Coşkun'un kanaldan ayrılabileceği iddia edildi. Coşkun'un "Yılmaz Özdil varsa ben yokum" diyerek kararını yönetime ilettiği öne sürüldü.

Sözcü TV'de dün gerçekleşen yönetim değişikliği sonrasında kanal içinde hareketli saatler yaşanıyor. Yılmaz Özdil'in Sözcü Medya Grup Başkanı, İpek Özbey'in ise Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve başlamasıyla birlikte yeni bir dönem başlarken, Ana Haber sunucusu Can Coşkun hakkında dikkat çeken iddialar gündeme geldi.

İLK TRANSFERİ EKREM AÇIKEL OLMUŞTU

Sözcü TV'de dün yaşanan yönetim değişikliğinin ardından yeni dönemin ilk transferi Ekrem Açıkel olmuştu. Yapılanma kapsamında 14 çalışanın işine son verildiği ve kanalın yayın politikası ile kadrosunda büyük bir değişim sürecine girildiği biliniyor.

YILMAZ ÖZDİL VARSA BEN YOKUM"

Bu gelişmelerin ardından Ana Haber sunucusu Can Coşkun'un dün akşam yayında yer almaması dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre Coşkun, "Yılmaz Özdil varsa ben yokum" diyerek kanalla yollarını ayırmaya hazırlandığını yönetime bildirdi.

Ana Haber bülteninin ise Serdar Cebe'ye emanet edileceği iddia edilirken, yeni yayın dönemine ilişkin tanıtımların yarın yapılacağı öne sürüldü.

Sözcü TV'deki yönetim değişikliğinin etkilerinin önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkması bekleniyor.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
03 Aralık 2025 | 16:56 #141 Son düzenlenme: 04 Aralık 2025 | 00:46 ★Recai Karakuş★
Uğur Dündar Sözcü Gazetesi'nden istifa etti iddiası! 'Yarın veda yazısını yazacak'

Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın, Sözcü Medya Grubu'nda Yılmaz Özdil'in başkanlığa getirilmesi ve ardından yaşanan kadro değişikliklerinin gölgesinde gazeteden istifa ettiği öne sürüldü. Dündar'ın, aralarının 2021'de Sezgin Baran Korkmaz tartışmaları sırasında koptuğu eski "kardeşi" Özdil ile yıllardır süren küslüğünün de bu kararda etkili olduğu, yarın ise Sözcü'de bir veda yazısı kaleme alacağı iddia edildi.

Duayen gazeteci Uğur Dündar'ın Sözcü Gazetesi'nden istifa ettiği iddia edildi. Haberi, gazeteci Talat Atilla sosyal medya hesabından duyurdu. Atilla, paylaşımında Dündar'ın yarın Sözcü'de bir "veda yazısı" kaleme alacağını belirtti.

Atilla'nın X hesabından yaptığı açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar Sözcü'den istifa etti."
"Dündar, yarın veda yazısı yayınlayacak."
"Kısa süre önce Sözcü'nün CEO görevine getirilen Yılmaz Özdil ile Dündar'ın geçmişte yaptıkları kavga nedeniyle küs olmalarının bu istifada belirleyici olduğu ifade ediliyor."

Özdil'in yeni görevi ve Sözcü'deki değişim
Son günlerde Sözcü Medya Grubu'nda dikkat çekici bir yeniden yapılanma yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre Yılmaz Özdil, Sözcü ve Korkusuz gazeteleri ile Sözcü TV'yi kapsayan Sözcü Medya Grubu Başkanlığı görevine getirildi.

Özdil'in bu göreve gelmesinin ardından özellikle Sözcü TV'de geniş çaplı bir kadro değişimi ve çok sayıda işten çıkarma yaşanırken, genel yayın yönetmeni ve ekran yüzlerinin de bulunduğu 15 kişinin kanalla yolları ayrıldı.

Bu yönetim değişikliğinin ardından Uğur Dündar'ın Sözcü'den ayrılma kararı aldığı ve Yılmaz Özdil ile geçmişte yaşanan kavganın bu kararda etkili olduğu ileri sürülüyor.

Uğur Dündar - Yılmaz Özdil kavgası nasıl başlamıştı?
İkilinin arasındaki ipler, 2021 yılında Sezgin Baran Korkmaz ve medya ilişkileri tartışmaları sırasında kopmuştu. Tartışma, Yılmaz Özdil'in sosyal medyada "SBK'nın kafakola aldığı gazeteciler, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum, ABD'deki iddianamede yazıyor..." minvalinde paylaşımlar yapmasıyla alevlendi.

O sırada Uğur Dündar, TELE1'de canlı yayındaydı. Dündar, Özdil'in isim vermeden de olsa kendisine ima yoluyla çamur attığını düşündüğünü söyleyerek çok sert tepki göstermiş ve özetle:

Bu imayı "sırtından yediği en ağır hançerlerden biri" olarak nitelemiş,
Yıllardır "kardeşim" dediği birinden bunu beklemediğini ifade etmiş,
"Yazıklar olsun sana, mezarıma dahi gelme, seni görürsem çok fena yapacağım" gibi son derece ağır sözler kullanmıştı.
Tartışmanın arka planında Artı 1 TV'nin finansmanı hakkında ortaya atılan iddialar ve iş insanı Kamil Ekim Alptekin ile Sezgin Baran Korkmaz'ın adlarının geçtiği dosyalar da yer alıyordu. Özdil, ABD'deki dava belgelerine atıf yaparak bazı gazetecilerin ve televizyon projelerinin SBK bağlantılı olduğunu ima etmiş; Dündar ise bu imaların kendisini hedef aldığı kanaatiyle ilişkilerini tamamen koparmıştı.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Sözcü TV'de yeni dönem resmen başladı! Özdil'in ekibinden ilk fragman

Sözcü Medya Grubu'nda üst düzey yönetim değişikliğinin ardından gelen peş peşe ayrılıkların gölgesinde, yeni dönem ilk kadro duyurusuyla kendini hissettirdi.

Türkiye'nin en çok okunan gazeteci-yazarlarından biri olan Yılmaz Özdil, Sözcü Gazetesi, Korkusuz Gazetesi ve Sözcü TV'yi kapsayan Sözcü Medya Grubu'nun Başkanlığı görevine getirildi. Özdil, grup genelindeki tüm yayın politikalarının ve stratejik kararlarının başındaki isim oldu. Kanalın Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna deneyimli gazeteci İpek Özbey otururken, Sözcü TV'nin Genel Müdürlüğü görevine ise Güney Öztürk atandı.

Ekran yüzü değişiklikleri de dikkat çekici. Ana Haber Bülteni'ni uzun yıllardır sunan Can Coşkun'un yerine Sözcü Medya Grubu ABD Temsilcisi Serdar Cebe geçti. Hafta sonu ana haberlerini sunan Özlem Gürses'in programı ise sona erdi; yerine Halk TV'den transfer edilen Ekrem Açıkel getirildi. Sözcü TV, böylece yeni yönetim anlayışını ve yayın çizgisini kadro tercihleriyle ortaya koyarak 2025'in son günlerinde izleyici karşısına yenilenmiş bir yüzle çıkmaya hazırlanıyor.

Kanalın x hesabından yapılan paylaşımda ''Bağımsızlık Karakterimizdir' @guney_ozturk
'Bağımsızlığımız tarafsızlığımıza, tarafsızlığımız gücümüze güç katıyor' @ipekkozbey
'Güvenilir haber olmazsa olmazımız' @serdarcebe
'Sizin için buradayız, sizin adınıza haber yapıyoruz' @ekremacikel

BAŞLIYORUZ' denildi.

14 ÇALIŞANLA YOLLAR AYRILDI

Sözcü TV önemli bir kadro değişikliğiyle gündeme gelmiş ve aralarında Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakmakçı'nın da bulunduğu 14 çalışanın iş akdi feshedilmişti.

https://www.medyaradar.net/sozcu-tvde-yeni-donem-resmen-basladi-ozdilin-ekibinden-ilk-fragman-haberi-2223502

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Uğur Dündar Sözcü'ye veda etti! 'Yolun sonuna geldik...'

Gazeteci Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi'nden ayrıldığını bugün gazetede yayımlanan köşe yazısıyla duyurdu.

Sözcü Yayın Grubu'nda yaşanan yönetim değişikliği sonrası Gazeteci Uğur Dündar hakkında 'istifa etti' iddiaları ortaya atıldı. Dündar'ın bir "veda yazısı" kaleme alacağı belirtildi.

Yazı, bugünkü Sözcü Gazetesi'nde yayımlandı. Uğur Dündar, 2012 yılından bu yana yazı yazdığı Sözcü Gazetesi'ne veda ettiğini açıkladı.

Uğur Dündar'ın 'Veda' başlıklı yazısı şöyle:

Veda...

SÖZCÜ Gazetesi'nde 2012 yılında yazmaya başladım. Hiç unutmuyorum, başarılı bir reklam kampanyası yapmış ve tirajı 75 binden 125 bine çıkararak 50 bin tiraj almıştık. (O zamanlar SÖZCÜ TV yoktu.)

Rüzgâr gibi geçen, güzel anılarla dolu bu 13 yılda binlerce yazım yayımlandı. Sonra da TV programlarım ekrana geldi. Hiçbirinin virgülüne dahi dokunulmayan, tam bir editöryal bağımsızlık içinde ve gönül bağıyla geçen bu 13 yıl için Sayın Burak Akbay'a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca gazete, televizyon ve internet sitemizin her kademesindeki tüm değerli çalışan kardeşlerime de...

Bize yakışan, çalışırken her fırsatta dile getirdiğimiz bu gerçeği, SÖZCÜ'den ayrıldıktan sonra da söylemektir.

Evet, yolun sonuna geldik. Bana hiç kimse "git" demedi ama ben bugün SÖZCÜ Gazetesi ve SÖZCÜ TV'den ayrılıyorum.

Zor zamanlarımda hep yanımda olan siz değerli dostlarımın desteğine sonsuz teşekkürlerle...

Hoşçakalın, sağlıkla, sevgiyle kalın.

Uğur Dündar.

"HAYAT ROTAMIZ; İLKELERİMİZ VE ONURUMUZDUR"

Veda yazısının ardından sosyal medyada bazı kullanıcıların, Dündar'ın Sözcü'den "güzel sözlerle" ayrılmasını eleştirmesi üzerine deneyimli gazeteci X hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Uğur Dündar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bazıları Sözcü'den niçin güzel sözlerle ayrıldığıma takılmış. Benim adım Uğur Dündar. Toplumun bana verdiği en büyük ödül; "güvenilir olmak..." Geçmişte hep güzel duygularla andığım Sözcü ve sahibi Burak Akbay'ı sırf ayrıldım diye kötülemiş olsam, aynalara bakamaz, baksam bile oraya tükürme duygusu yaşardım! O nedenle geçmişte kalan özgür 13 yıl için bir kez daha teşekkürler Sayın Burak Akbay ve değerli Sözcü çalışanları... Hayat rotamız; ilkelerimiz ve onurumuzdur."

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Sözcü'nün başına geçen Yılmaz Özdil sessizliğini bozdu! 'Ağlayacaksanız oynamayalım'

Sözcü Medya Grubu Başkanı olan Yılmaz Özdil, sessizliğini sosyal medyadan bozdu. Tepkiler ise gecikmedi.

Sözcü Yayın Grubu'ndaki yönetim değişikliği medya dünyasında büyük yankı uyandırdı. Buna göre Sözcü Medya Grubu Başkanlığı'na Yılmaz Özdil, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği'ne İpek Özbey, Sözcü TV Genel Müdürlüğü görevine ise Güney Öztürk getirildi.

BİRÇOK İSİMLE YOLLAR AYRILDI

Yaşanan değişiklik sonrası birçok gazetecinin işine son verildi.

İşten çıkarılan bazı isimler şöyle oldu:

Özgür Çakmakçı - Genel Yayın Yönetmeni

Hakan Durmuş - Yayın Koordinatörü

Emel Okaygün - Haber Müdürü

Dora Mengüç - Haber Müdürü

Cem Özkeskin - İstanbul Haber Müdürü

Gülşah İnce - Sunucu

Fırat Fıstık - Muhabir

Meral Danyıldız - Muhabir

Ozan Kelleci - Muhabir

Mehmet Bal - Muhabir

Onurcan Kankal - Kameraman

UĞUR DÜNDAR DA AYRILDIĞINI DUYURMUŞTU

Gazeteci Uğur Dündar da 2012'den bu yana yazdığı Sözcü ile yolları ayırdığını dün yayımlanan "Veda" yazısı ile duyurdu. Ayrılıktan bir gün önce ise yaptığı paylaşımla isim vermeden Yılmaz Özdil'e 'onurlu yaşam' ve 'delikanlılık' göndermesinde bulundu.

AĞLAYACAKSANIZ OYNAMAYALIM"

Tüm bu gelişmelerin ardından tartışmaların merkezindeki isim Yılmaz Özdil ise sessizliğini sosyal medya hesabından bozdu.

Bugün X hesabından bir mesaj paylaşan Özdil, "Ağlayacaksanız oynamayalım" diye yazdı.

YORUMLAR DİKKAT ÇEKTİ

Yılmaz Özdil'in paylaşımına çok sayıda yorum geldi.

Kullanıcılardan biri "'Ağlayacaksanız oynamayalım' diye ahkam kesmek, tuzu kuru olmaktan başka bir şey değil. Sizin 'oyun' sandığınız şey; o konforlu locanızdan pek görünmüyor galiba" değerlendirmesinde bulunurken bir başka kullanıcı ise "Ağlayan kim? Ekrem İmamoğlu mu? Özgür Özel mi? Uğur Dündar mı? Ekrem İmamoğlu ile ilgli yolsuzluk iddialarını da Sözcü TV'de haber yaptıracak mısın Yılmaz Özdil?" diye sordu.

İşte o yorumlardan bazıları:

"Biz oynamıyoruz. Siz oynamaya devam tabii. Oyun ortada"

"Şimdi de güzel bir kurtuluş savaşı kitabı yazmanız lazım Sn Özdil fiyatı da 19.230 TL olsun"

"Patlat bi Atatürk kitabı daha. Koleksiyon ayağına tanesini 50 binden sat. Asrın yazarı :)))"

"Kendin çaaal kendin oyna ozaman :)"

"Sen şimdi "Son Atatürkçülük " diye yapıştır bir kitap daha bakalım kim ağlayacak göreceğiz yazık!"

"Rok senin için diyor ki rte ye hacı dan daha fazla hizmet etti. ne düşünüyorsun oyuna devam mı"

"Sırtını iyi bir yere dayadığın belli, Reyting sıkıntın falan olmayacağına göre keyifler yerinde desene."

SÖZCÜ TV'DE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI İDDİALARI
Öte yandan gazeteci İnan Demirel, Sözcü TV'de yeni dönem hazırlıklarıyla ilgili iddialarda bulundu. Demirel, çalışanların WhatsApp grubuna 'AKP değil AK Parti diyeceğiz' talimatı gittiğini söyledi. Genel müdürün "Muhalefetin değil halkın yanında olacağız" dediği öne sürülürken, kanalda yeni dönemde haber programlarının azaltılarak eğlence programlarının daha geniş yer tutacağı iddia edildi.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, iddialara yanıt verdi: Sözcü TV'ye ortak oldu mu?

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, son günlerde gündeme getirilen Sözcü TV'ye ortak olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Barkın, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek hiçbir medya kuruluşuyla böyle bir ortaklık ilişkisinin bulunmadığını açıkladı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Sözcü TV'ye ortak olduğu iddialarını reddetti.

Sözcü TV'de genel yayın yönetmeni dahil 14 gazetecinin işine son verilmişti. Ayrılıklara ise bir yenisi daha eklendi. Deneyimli gazeteci Uğur Dündar da Sözcü grubundan ayrıldığını dün duyurmuştu.

Gazeteci Timur Soykan'ın Onlar TV yayınında aktardığına göre; Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Sözcü TV iddialarına yanıt verdi.

Soykan, Barkın'ın, "İddia öyle dayanaksız ve gerçekten uzak ki açıklama yapmak bile garip. Sözcü'nün tek sahibi Burak Akbay'dır, başka hiçbir paydaşı yoktur" şeklinde iddiaları cevapladığını aktardı.

YILMAZ ÖZDİL'E DESTEK

Sözcü TV yönetiminin avukatlığını daha yeni üstlenmediğini belirten Barkın, "Benim vekilliğim 2 aydır oluyor. Sedat Peker ile ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil'in Sözcü TV'nin başına geçmesine ise Peker'in desteklediğini Barkın belirtti.

Medyaradar

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır

Sözcü'nün başına atanan Yılmaz Özdil'in rotası belli oldu Melih Altınok açıkladı
Yılmaz Özdil'in Sözcü grubunun en tepesine atanması kulisleri hareketlendirdi. Sabah yazarı Melih Altınok, Sözcü'nün Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar yeni bir ulusalcı-milliyetçi cephenin sesi olacağını öne sürdü.

Sözcü Medya Grubu Başkanlığı'na Yılmaz Özdil'in atanması tartışmaları beraberinde getirdi. Aralarında Uğur Dündar ve Özlem Gürses'in de olduğu 14 gazetecinin görevine son verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile polemikleriyle bilinen Özdil'in, yeni dönemde nasıl bir politika izleyeceği merak konusu oldu.

Sözcü'nün başına atanan Yılmaz Özdil'in rotası belli oldu Melih Altınok açıkladı
Özdil yönetimindeki Sözcü'nün yeni yayın politikasına ilişkin kritik bir değerlendirme, Sabah yazarı Melih Altınok'tan geldi.

"Yılmaz Özdil kimin sözcüsü olacak?" başlıklı yazısında Altınok, Özdil'in 6'lı Masa sürecinde Meral Akşener'e verdiği destek nedeniyle maruz kaldığı linç dalgasını gerekçe göstererek kanaldan ayrıldığına dikkat çekti.

"Ulusalcı-milliyetçi cephenin sözcüsü olacak"
İmamoğlu-Özel ikilisinin CHP'yi sürüklediği çizgide Halk TV'nin bulunduğunu belirten Altınok, Sözcü'nün CHP dışında farklı bir kulvara yöneleceğini ileri sürerek şu ifadelere yer verdi:

"İktidarın İmralı merkezli yeni süreci nedeniyle milliyetçi seçmen hareketliliğe girebilir. Bu dalga; İyi Parti, Zafer Partisi gibi popülist-ulusalcı çizgideki partileri yeniden görünür kılabilir. Sözcü'nün yükselen bu siyasi zemini kapmak istediği anlaşılıyor.
Bu hamlenin Özdil'in patronları ikna etmesiyle mi yoksa bir süre önce editoryal ekibe "CHP'yi neden bu kadar sık görüyoruz?" diye soran patronların inisiyatifiyle mi ortaya çıktığı belirsiz. Ancak rotanın üç aşağı beş yukarı belli olduğu kesin:
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar yeni bir ulusalcı-milliyetçi cephe oluşturulacak ve Özdil kaptanlığındaki grup bu aksın sözcülüğünü üstlenecek."

İnternet Haber

ADMIN-DIYARBAKIR avatar
★Recai Karakuş★
Admin
Admin
ADMIN-DIYARBAKIR avatar
  • 👑Kurucu👑Yönetici👑
  • İleti 10,526
  • Konu 391
  • Beğeni 209
  • Puan 16,661
  • Almanya / Diyarbakır
Sözcü TV'de ayrılık depremi sürüyor! Başarılı muhabir de kanala veda etti

Sözcü TV' de yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakmakçı'nın da yer aldığı 14 ismin yollarının ayrıldığı kanala son olarak deprem bölgesindeki yayınlarıyla tanınan muhabir Gülnur Saydam da veda etti.

Sözcü Televizyonu'nda uzun süredir deprem bölgesinden yaptığı yayınlarla tanınan deneyimli muhabir Gülnur Saydam, kanala veda etti. Saydam, Sözcü TV ve Sözcü Gazetesi'nden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu.

Saydam, veda mesajında Sözcü'de geçirdiği döneme ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Çalışmaktan her zaman gurur duyduğum Sözcü Televizyonu ve Sözcü Gazetesi'nden kendi isteğim ile ayrılıyorum.
Meslek hayatımın en nitelikli, nicelikli, nesnel ve bağımsız haberciliğini SÖZCÜ sayesinde yaptım. Her zaman desteklendim, ne kadar teşekkür etsem azdır. Yeni yönetime yeni yayın hayatında başarılar dilerim. Kalmam için gösterdikleri anlayışa ayrıca teşekkür ederim. Ancak ben dinlenmeye çekiliyorum."

Uzun süredir deprem bölgesinde görev yapan Saydam, birlikte çalıştığı ekibe de teşekkür ederek, muhabir ve kameraman arkadaşlarının başarılı yayınlara devam edeceğinden hiç şüphesi olmadığını vurguladı.

TENKİSAT VE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

Sözcü TV'de hafta başı başlayan hareketlilik, toplu işten çıkarmalarla büyüyen bir 'tenkisat' dalgasına dönüştü.

Kanalda bir yıldır Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Özgür Çakmakçı görevinden ayrılırken, aralarında ekran yüzleri, haber müdürleri ve muhabirlerin de bulunduğu 14 çalışanla daha yollar ayrıldı.

Tenkisatın ardından gazeteci-yazar Yılmaz Özdil Sözcü ve Korkusuz gazeteleri ile Sözcü TV'yi içeren Sözcü Medya Grubu Başkanlığı görevine getirilirken Sözcü Gazetesi köşe yazarı Güney Öztürk Sözcü TV Genel Müdürlüğüne, Sözcü TV Programlar Koordinatörü ve ekran yüzü İpek Özbey ise Sözcü TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi.

UĞUR DÜNDAR DA AYRILDIĞINI DUYURMUŞTU

Tenkisat ve yönetim değişikliğinin yaşandığı grupta Uğur Dündar da 2012'den bu yana yazdığı Sözcü ile yolları ayırdığını "Veda" yazısı ile duyurdu.

GÜLNUR SAYDAM KİMDİR?

1987 yılında Suudi Arabistan'da dünyaya gelen Gülnur Saydam, lise eğitimini Uluslararası Cidde Türk Okulu'nda tamamladı. Türk Konsolosluğu'nun çıkardığı bir gazetede Türk Arap ilişkileri üzerine araştırma yazıları kaleme alan Gülnur Saydam, lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yaptı. Üniversite yıllarında çeşitli Arap menşeli gazetelerin türkiye bürolarında rol aldı.

Mezuniyetinin ardından Sky Türk ve Habertürk tv haber merkezinde stajyer olarak görev yapan Gülnur Saydam, stajının bitmesinin akabinde Habertürk ekranlarında görev yapmaya başladı.

2019 yılında Haber global'in kurulması ile bu kanalda görev aldı. Ardından tv100 ekranlarında izleyici ile buluşan isim uzun süredir ise kariyerine Sözcü tv'de devam ediyordu.

Medyaradar